FAQ

Ofte stilte spørsmål

Lommebok

En lommebok/wallet er et dataprogram du bruker for å oppbevare din kryptovaluta.

Les vår guide her.

Dersom du lurer på hvordan man lager en lommebok har vi laget en steg-for-steg guide til deg.

Du finner adressen din i din lommebok.

Les vår lommebokguide.

Ordre

Dersom du lurer på hvordan man kjøper krypto hos oss har vi laget en steg-for-steg guide til deg.

Dersom du lurer på hvordan man selger krypto til oss har vi laget en steg-for-steg guide til deg.

Kaupang er underlagt hvitvaskingsloven, og må derfor vite opphavet til midlene vi mottar.

For noen kryptovalutaer (som bitcoin og ether) er denne prosessen automatisert, men ikke på alle. For de kryptovalutaene som krever en manuell gjennomgang må derfor kryptovalutaen være kjøpt dem hos oss, og midlene må være urørt, for at du skal kunne selge beløpet tilbake til Kaupang.

Dersom kryptovalutaen du ønsker å handle ikke er oppført, er det allikevel stor mulighet for at vi kan tilby den til deg.

Send oss en forespørsel om kryptovalutaen du er interessert i til epost: support@kaupangkrypto.no

Nei

Vår kurtasje er allerede lagt inn i kursen vi tilbyr.

Kaupang tilbyr både kjøps- og salgskurser på ulike kryptovaluta, og fortjenesten ligger i forskjellen mellom disse kursene. Se våre priser her.

I tillegg kommer det et transaksjonsgebyr på enkelte kryptovaluta. Dette transaksjonsgebyret blir brukt til å sende transaksjonen på blokkjeden, og vil variere over tid. Transaksjonsgebyret du må betale på en ordre vises når du legger inn ordren.

For å se transaksjonsgebyret på kryptovaluta vi selger kan du navigere til vårt marked, og velge den kryptovalutaen du vil se informasjon om.

Gå til marked

Salgsordre blir gjennomført når vi har mottatt kryptovaluta fra deg og gjennomført våre AML-rutiner tilknyttet salg av kryptovaluta. Vi vil ikke gjennomføre salgsordren før transaksjonen har minimum én bekreftelse på blokkjeden. Antall bekreftelser vi krever varierer fra kryptovaluta til kryptovaluta.

Ordre behandles kun i våre åpningstider, hverdager kl 09-18.

Kjøpsordre gjennomføres når vi har mottatt bankoverføringen fra deg og har gjennomført våre AML-rutiner tilknyttet kjøp av kryptovaluta. Ordre behandles kun i våre åpningstider, hverdager kl 09-18.

OBS: Siste bankoverføring går vanligvis ut fra din bank rundt kl 14 på hverdager. Overfører du etter dette tidspunktet vil vi sannsynligvis først motta din betaling neste virkedag.

Slett ordren din. Dersom vi ikke allerede har gjennomført ordren din vil vi ikke gjennomføre ordren, selv om du har sendt betaling. Send oss deretter en epost på support@kaupangkrypto.no der du informerer oss om du ønsker å handle for beløpet eller ønsker beløpet returnert.

Nei, ordre blir kun behandlet i våre åpningstider, hverdager kl 09-18.

Kurs på ordre låses når vi har mottatt betaling og gjennomført AML-rutiner på ordren.

Kontakt oss på support@kaupangkrypto.no så kan vi sende deg ordrehistorikk tilbake til 2017.

Skatt

Bitcoin og annen kryptovaluta skal skattes på som et skattemessig formueobjekt. Hver gang du kjøper eller selger kryptovaluta regnes det som en realisering, og du skal skatte på overskudd eller få fradrag for underskudd på handelen. Videre skal det betales formueskatt for kryptovaluta du eier.

Les skatteetatens guide her.

Annet

Kaupang er en tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta. Vi fungerer som en kryptomegler/brokerage, og jobber for å gjøre kryptovaluta mer tilgjengelig i Norge.

Les mer om oss her

Klikk her for å sette i gang med registrering av bedriftskonto.

BankID er til tider nede, og da kan det være utenfor vår kontroll. Ta uansett kontakt med oss på support@kaupangkrypto.no så skal vi hjelpe deg.

Se våre priser og kryptovaluta her.

Dersom du oppdager feil, eller noe ikke fungerer, setter vi stor pris på at du tar kontakt med oss på support@kaupangkrypto.no. Forsøk å beskrive så detaljert som mulig hva som skjedde eller hva som er feil.

Fant du ikke svar? Ta kontakt med oss.

...