For å kunne kjøpe og selge kryptovaluta og digitale tokens på kaupangkrypto.no trenger du en lommebok for å motta og sende digital valuta. Det eksisterer mange forskjellige tilbydere, men denne guiden vil ta exodus.com sin nedlastbare lommebok.

Steg 1: Besøk exodus.com og trykk på "get Exodus now".

Steg 2: Velg hvilket operativsystem du bruker. I denne guiden laster vi ned lommeboken til en PC med Windows 10. Når filen er lastet ned trykker du på den i venstre hjørne slik som vist nedenfor:

Steg 3: Vi åpner nå lommeboken ved å trykke på skrivebordsikonet for å få opp velkomstvinduet. Vi skal nå gjøre en sikkerhetskopi før vi begynner å ta den i bruk. Klikk på tannhjulet i høyre hjørne.

Steg 4: Naviger til "Backup"-fanen. Her skal du skape et unikt passord. Dette passordet må du huske. Verken Exodus eller Kaupang kan nullstille dette. Repeter passordet etter du har valgt det. Det anbefales at du skriver det ned på et fysisk papir.

Steg 5: Om noe skulle hende med enheten du har lagret din lommebok kan den gjenopprettes ved hjelp av din personline frase som består av 12 ord. Disse skriver du også ned fysisk og oppbevarer på et sikkert sted. Med disse 12 ordene får man tilgang til din lommebok, du skal aldri dele dem med noen. Du står selv ansvarlig for å oppbevare dem sikkert.

Steg 6: Etter å ha svart på kontrollspørsmålet skal du ha fått opp denne bekreftelsen. Vi kan nå navigere tilbake til hovedmenyen ved å trykke på "Home" i venstre hjørne.

Steg 7: Velkommen til din nye kryptolommebok som bare du har kontroll over. Via denne kan du både sende og motta digital valuta kjøpt på Kaupang.

Steg 8: Finn din mottageradresse. Denne gangen skal vi finne adressen for mottak av bitcoin. De ulike valutaene kan velges fra listen nedenfor. Trykk på bitcoin for å få opp din oversikt over BTC.

Steg 9: Du får opp valget mellom å sende eller motta. For å finne din adresse trykker du på "Receive".

Steg 10: Du får nå opp adressen for mottak av bitcoin. Denne kan du lagre på vår nettside for senere bruk. Du kan kopiere den direkte fra din lommebok til "Mine adresser og bankkontoer" under innstillinger på kaupangkrypto.no.

Steg 11: Når du handler andre kryptovalutaer er det ekstremt viktig at du bruker adressen som tilhører den respektive valutaen. Alle valutaer har unike adresser, du finner dem på akkurat samme måte som vi fant bitcoin-adressen.

Steg 12: Om du vil handle Cardano (ADA) må du på samme måte hente frem mottakeradressen slik som vist nedenfor:

Steg 13: Det er klar forskjell på de ulike adressene, mange kan skilles fra hverandre ved å se på de første tegnene i adressen. Du kan finne en oversikt over alle valutaene du kan handle ved å trykke her.