Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

EBay vurderer å åpne for betaling i kryptovaluta. Selskapet ser i tillegg på ulike muligheter innenfor NFT-universet. Det er ikke bare eBay som utforsker muligheten for å motta betaling i form av kryptovaluta. Tesla lanserte for få måneder siden at de åpner for at kunder skal kunne betale med Bitcoin.

Dogecoin fortsetter oppgangen. Kryptovalutaen ble opprinnelig startet som en spøk, men er nå verdens 4. største basert på markedsverdi. Dogecoin var på et tidspunkt oppe i $0,69. Vi i Kaupang har skrevet et innlegg om kryptovalutaen her.  

Coinbase åpner nå for kjøp av kryptovaluta ved bruk av PayPal. Det vil si at kunder hos Coinbase endelig kan benytte kontoer de har linket til PayPal for å kjøpe kryptovaluta. Dette skriver selskapet på sin blogg den 29. april.  

En oppdatering for Bitcoin med navn Taproot venter nå på å bli aktivert. Det er planlagt at oppdateringen skal gå live i november. For at oppdateringen skal bli gjennomført må 90% av nye blokker signaliserer at de ønsker oppdateringen. De fleste minerne har på forhånd signalisert at de vil støtter oppdateringen. Du kan følge utviklingen i realtid her.

Galaxy Digital kjøper BitGo for $1,2b i kontanter. Dette skriver Coindesk den 5. mai. Galaxy Digital er et selskap som spesialiserer seg på infrastruktur innenfor krypto. Selskapet har planer å gjennomføre en børsnotering i USA innen utgangen av året.

Bitcoin dominansen er nå under 50%. Det vil si at altcoins har tatt en større del av markedet. Med altcoins menes all kryptovaluta som ikke er Bitcoin. Vi må tilbake til 2018 for å se en like lav dominanse.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.