Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

DEFINITY (ICP) er lansert. Prosjektet har vært under utvikling siden 2015, og består av et team på over 188 eksperter. Kryptovalutaen har allerede oppnådd en markedsverdi på $36b og er dermed på topp 10 listen over største kryptovaluta basert på markedsverdi. Du kan lese mer om prosjektet her.

Ethereum (ETH) når en ny ATH på $4,382,73. ETH har vist stor styrke den siste tiden. Kryptovalutaen har tatt markedsandeler fra blant annet Bitcoin. Vi må helt tilbake til 2018, før vi kan finne et tidspunkt der Ethereum har like stor markedsverdi i prosent av Bitcoin. ‌‌

Kilde: Arcane Research

UBS utforsker muligheten for å kunne tilby kryptovaluta til sine kunder. Dette skrev Bitcoin.com den 11. mai. Tilbudet vil i første omgang gjelde noen få utvalgte kunder. Dette skyldes blant annet volatiliteten som er i markedet. Det er ikke bare UBS som ser nærmere på kryptovaluta. For to uker siden skrev vi blant annet at J.P. Morgan vurderer å la kundene sine investere i aktive fond som har eksponering mot mot Bitcoin.

Elon Musk har bidratt til store svingninger i Dogecoin (DOGE). Det var knyttet stor spenning til Musk sin opptreden på  saturday night live den 9. mai. Elon Musk ser ut til å ha svært stor innflytelse på kursen til kryptovalutaen. Dogecoin har falt tilbake de siste dagene, og er i skrivende stund rundt $0,42. Vi i Kaupang har tidligere skrevet et blogginnlegg om DOGE.

eBay åpner for salg av NFT-er på plattformen. Dette kommer kun to uker etter at CEO Jamie Iannone informerte om at dette var noe selskapet ønsket å se nærmere på. NFT står for Non-fungible tokens. Vi i Kaupang har skrevet et innlegg om dette som kan leses her.

Tesla trekker tilbake muligheten for kunder til å betale med Bitcoin. Dette skriver Elon Musk på Twitter. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og de fleste kryptovaluta har falt kraftig. Musk hevder at Tesla vil beholde sin eksponering mot Bitcoin, og at de ønsker å kunne ta imot Bitcoin som betaling når energiforbruket blir grønnere.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.