Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Gemini gjør det mulig å kunne kjøpe krypto med Google Pay. Dette offentliggjorde Gemini på sin nettside den 22. april. Gemini er en av verdens største børser for kjøp og salg av kryptovaluta.

Gemini har kommet med en oppdatering angående lansering av kredittkort. Det har tidligere vært knyttet usikkerhet til hvem Gemini ville samarbeide med på dette prosjektet. Det er nå bekreftet at dette vil bli Mastercards første kredittkort med fordeler i kryptovaluta. Kortet vil ikke ha en årsavgift og gi 3% cashback på utesteder, 2% på matvarer og 1% på resten. Dessverre for oss i Norge har det ikke kommet noe informasjon om når dette kortet eventuelt vil komme til Europa.

J.P.Morgan vil la kunder investere i fond med eksponering mot Bitcoin. Dette skriver CoinDesk den 27. april. Selskapet vil tilby aktivt forvaltede Bitcoin fond som enkelte kunder vil få tilgang til. J.P.Morgan har gått fra å kalle Bitcoin "a fraud", til å tilby egne fond dedikert til investering i kryptovaluta.

Tesla har solgte 10% av sin Bitcoin. Dette resulterte i en gevinst på $101m for q1. Elon Musk skriver på Twitter at salget var gjort for å bevise at Bitcoin har dyp nok likviditet til å kunne være et substitutt for kontanter. Tesla skapte store overskrifter for en måned siden da selskapet offentliggjorde at de hadde kjøpt Bitcoin for hele $1,5b.

Den Japanske spillgiganten Nexon kjøper 1,717 Bitcoins. Dette skriver Bitcoin.com idag den 29. april. Selskapet mener at Bitcoin tilbyr langsiktig stabilitet og likviditet. Kjøpet utgjør rundt $100m, og selskapet føyer seg inn i en lang rekke med andre selskaper som har valgt å holde Bitcoin på balansen.

Ethereum fortsetter adopsjonen. Dette skjer samtidig som at nettverket ser en kraftig økning i aktive adresser. Det er nå flere aktive adresser på Ethereum nettverket en det var på sist topp i 2017. Snittet for de siste 7 dagene er 680,000 aktive adresser.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.