wow much hello

Hva er Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) ble laget i 2013 av Billy Marcus og Jackson Palmer, bokstavelig talt som en vits. Kryptovalutaen er en fork (kopi) av Litecoin og ble laget fordi Billy trodde en morsom kryptovaluta kom til å treffe et bredere marked enn Bitcoin gjorde.

En dag etter jobb satt jeg meg ned med en øl. Jeg hadde ikke noe å gjøre så jeg kjøpte Dogecoin.com.

Jackson Palmer

Logoen til DOGE er basert på "doge"-meme, og kryptovalutaen er en av de eldste variantene.

such attention

Hva kan DOGE brukes til?

Det største bruksapplikasjonen dogecoin opplever i dag er som et tips-system på online forum som Reddit og sosiale media som Twitter, men det finnes angivelig folk som har solgt huset sitt for DOGE. Kryptovalutaen har også sett sitt bruk på diverse betting- og pokerplattformer. Den har også blitt brukt til veldedige formål som spons av idrettsutøvere til vinter-OL i 2014, og bygging av en brønn i Kenya.

Hvordan er Dogecoin forskjellig fra Bitcoin?

I likhet med Bitcoin bruker DOGE en proof-of-work protokoll, men blokkjedene er ulike på mange flere måter. I tabellen under sammenligner vi DOGE og BTC.

DOGE BTC
Protokoll PoW PoW
Blokktid 1 min 10 min
Endelig antall Uendelig 21 Mill
Mining-algoritme Scrypt SHA-256

Kritikk mot Dogecoin

Prisen på DOGE før og etter det gikk viralt på TikTok

Juli 2020 i fjor tok DOGE helt av på det populære sosiale mediet TikTok. Målet var å få DOGE til 1$. Mange mente at prisen er altfor enkel å manipulere. Vi tenker at dette sitatet, fra en av hodene bak dogecoin, sier mye.

I have a lot of faith in the Dogecoin core development team to keep the software stable and secure, but I think it says a lot about the state of the cryptocurrency space in general that a currency with a dog on it, which hasn’t released a software update in over 2 years, has a $1B+ market cap.

Jackson Palmer

Under er prisen på DOGE etter Elon Musk sin tweet 28.01.2021.

Prisen på DOGE fra juli 2020 til og med 29.01.2021
Prisutviklingen de seneste månedene, siden Elon Musk sin tweet 28.01.21.
Prisen de siste dagene

Much fun. Where DOGE?

Alt i alt, DOGE ble laget som en vits og burde behandles som en vits. Dersom du likevel har lyst til å meme litt, så husk å aldri investere mer enn du har råd til å tape.

Som med bitcoin og ether kan du kan lett kjøpe dogecoin hos Kaupang, første (og eneste) tilbyder av dogecoin i Norge. Much impress.