Det er siste dag i et ukeslangt hackathon kalt Coinparty. Coinparty arrangeres av Bitcoin Unlimited, en Bitcoin Cash (BCH) interesseorganisasjon. I dette hackathonet kan lagene lage hva som helst så lenge de bruker den underliggende BCH-blokkjeden. Og det er ett lag som skiller seg ut, de er norske og de bruker Kaupang sin teknologi til å lage noe de kaller Fridge.Cash. Vi har fått et lite intervju med utviklerne på laget.

Hva er et hackathon?

Halvor tar ordet "Et hackathon er et event der mange folk møtes for samarbeide om å lage noe, ofte med mål om å vinne en premie."

Hva er Fridge.Cash?

"Fridge.Cash er et kjøleskap der du betaler for forfriskende drikker som iste eller brus med bitcoin cash. Når det begynner å gå tomt for drikke bruker kjøleskapet midlene som har blitt sendt, konverterer det automatisk til norske kroner, og kjøper mer drikke." Svarer Jørgen, en av utviklerne, og legger til "Bare se videoen jeg har laget"

Video som introduserer både laget og løsningen deres. 

Revolusjonerende. Hvem er dere og hvordan ble dere kjent?

"Vi er fem kompiser" sier Håvard. "Vi ble kjent på Nerdekollektivet, et IT-kollektiv i Trondheim som lager kule ting. Jeg og Tobias jobber i Kaupang, Jørgen jobber med mental helse, Dagur jobber med BCH og Halvor er rakettforsker."

Dagur jobber, Jørgen skåler

Hvorfor lager dere Fridge.Cash?

"Vi har et problem i kontorfellesskapet vårt. Alle blir glade når en person bestiller forfriskninger, men det er ingen som har ansvar for å bestille, så når det går tomt må vi vente til neste person tar ansvar." Sier Håvard mens Tobias nikker entusiastisk og legger til "Siden vi er proggere så tenkte vi at det beste var hvis ingen hadde ansvaret!"

Kult! Noe dere vil legge til?

"Ja, la meg tenke litt" sier Dagur og tar en liten pause. "Fridge.cash viser hvor kraftig digitalt cash er. I løpet av et noen kvelder med arbeid fikk vi automatisert bort et praktisk problem. I stedet for et stortsett tomt kjøleskap, vil det nå alltid være Club Mate tilgjengelig. I stedet for mer arbeid for å skape trivsel, så er det nå blitt mer inntekt til kontorfelleskapet. Det blir ekstra bra julebord i år. Kryptovaluta er fremtiden."

Takk for intervjuet og ønsker dere lykke til!

Vi i kaupang jobber hele tiden på spreng for å være ledende tilbydere av kryptovaluta i Norge, og målet vårt er at det skal være lett å kjøpe og selge alt fra Bitcoin til Bitcoin Cash til Ethereum. En tjeneste på vår fremdriftsplan er muligheten for dere til å lage en personlig auto-selg adresse hos oss. Når det kommer inn kryptovaluta på din adresse vil vi automatisk sende norske kroner til en spesifisert bankkonto.  

Fridge.Cash er bare en av mulighetene som åpner seg når denne tjenesten slippes til våre brukere, og vi gleder oss til å se hva annet som blir laget.