Fra og med denne uken vil Throwback Thursday være en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i  Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som har vært.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Borgermesteren i Miami vurderer å gi ansatt i statlig sektor muligheten til å få utbetalt hele eller deler av lønnen i form av Bitcoin. Dette skjer kort tid etter at Miami's nettside ble den første offentlige nettsiden til å hoste Satoshi Nakamoto's Bitcoin White Paper.

Michael Saylor holder i disse dager en virtuell konferanse for over 1400 selskaper. Her er hensikten at selskapene skal få større innsikt i hvordan man skal gå frem hvis man ønsker å plassere hele eller deler av selskapets kapital i Bitcoin. SpaceX er blant en av deltakerne på denne konferansen.

Den kjente hedgefond forvalteren Ray Dalio kaller Bitcoin 'One Hell of an Invention'. Ray Dalio har tidligere blitt sett på som en Bitcoin skeptiker, men åpnet i november for argumenter mot hans synspunkt.

Ethereum stiger til ny ATH og passerte den magiske grensen på $1600. Med økt trafikk følger også økte kostnader forbundet med transaksjoner på nettverket. I skrivende stund er transaksjonskostnadene i snitt på $17.48.

Visa øker satsingen på krypto og har startet å tilby nye tjenester til bankene. Dette vil kunne gi bankene en mulighet til å tilby nye løsninger og tjenester innenfor krypto til sine kunder.

Vertical Ventures endrer navn til Arcane Crypto etter at selskapet gjennomførte en planlagt "reverse takeover". Selskapet kan handles på den svenske børsen under det nye navnet for første gang i morgen.

Ruffer Investment Managment selger rundt 40% av sin posisjon i Bitcoin. Ruffer kjøpte Bitcoin tilbake i november, og realiserer med dette en gevinst på ca $600m. Etter transaksjonen sitter investeringsfondet igjen med rundt $700m i Bitcoin.

Ripple har kommet med svar til SEC etter at XRP ble beskyldt for å være et verdipapir i januar. Svaret som Ripple sendte til SEC skal bestå av et over 93 siders dokument med grunner til at XRP ikke kan kategoriseres som et verdipapir.

Elon Musk fortsetter å pumpe Dogecoin på Twitter, noe som har ført til kraftige bevegelser i kursen.