Denne uken har et viktig EU-forslag blitt nedstemt. Det har også blitt kommunisert at NFTer er på vei til Instagram.

Denne uken har følgende skjedd:

State Street inngår samarbeid med infrastrukturleverandøren Copper. State Street har over en lenger periode satset tungt på digitale eiendeler. De har blant annet satt opp en egen avdeling for denne typen eiendeler. State Street satser nå på å kunne tilby institusjonell oppbevaring, så fort det regulatoriske rammeverket er på plass.

Et viktig EU-forslag har blitt nedstemt. Det var knyttet stor spenning til et lovforslag, som blant annet inkluderte et potensielt forbud mot å samhandle med blokkjeder som ikke er bærekraftige. Dette ble av mange sett på som et forsøk på å begrense europeiske børsers mulighet til å benytte PoW-blokkjeder, som bitcoin. Selv om forslaget hadde gått igjennom, ville det sannsynligvis tatt lang tid før forslaget kunne blitt implementert. Hvis forslaget hadde gått igjennom, ville det på sikt kunne hindre EUs konkurransekraft innenfor denne fremvoksende sektoren.

Instagram jobber med å integrere NFTer i sin plattform. Dette skriver CoinTelegraph den 16.3. Meta sin grunnlegger, Mark Zuckerberg, skal ha offentliggjort nyheten under en konferanse i Austin, Texas. Videre kommer det fram at tjenesten vil være ferdig innen få måneder. Det er ingen hemmelighet at Zuckerberg har satset tungt på web 3.0. Når Instagram nå integrerer NFTer på plattformen, er dette enda en faktor som vil drive adapsjonen i tiden framover.

Mengden staked ETH når 10m. I forbindelse med ethereum sin overgang fra PoW til PoS har det vært mulig å stake ethereum i en kontrakt der man oppnår renter. Arcane Research skriver i sin ukentlige rapport at det er planlagt at den eldre og den nye konsensusmodellen skal slås sammen i sommer.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.

Handler du eller ditt selskap for større summer? Søk om å benytte vår Premium-tjeneste her.