Denne uken har Joe Biden signert sin første presidentordre rundt kryptovaluta. NFTer har også opplevd kursnedgang den siste måneden.

Denne uken har følgende skjedd:

De fleste NFTer har hatt opplevd tilbakegang den siste tiden. Dette skriver administrerende direktør i analyseselskapet Nansen på Twitter. NFTer blir ofte sett på som en svært volatil eiendelsklasse, selv når de blir sammenlignet med det generelle kryptomarkedet. Tar man på mer langsiktige briller, ser vi at NFT-markedet har opplevd sterk vekst det siste året. Med sterk vekst må man også kunne forvente nedgang.

Joe Biden har signert en presidentordre rundt kryptovaluta. Dette kommer fram i en pressemelding fra det hvite hus. Presidentordren oppgir ingen konkrete tiltak for de ulike departementene, men legger et mer generelt rammeverk for hvordan industrien kan bli regulert på sikt. Ordren oppgir blant annet at departementene bør kommunisere mer aktivt med industrien. Andre tema som presidentordren er innom er blant annet stablecoins, nasjonal sikkerhet, beskyttelse av konsumenter og en potensiell digital dollar.

Den gjennomsnittlige transaksjonsavgiften for bitcoin holder seg stabilt lav. Denne avgiften er ofte sterkt korrelert med aktiviteten på nettverket. Den 21. april 2021 var avgiften på hele $63. I ukesrapporten til Arcane Research, kommer det frem at enkelte analytikere begrunner reduksjonen i avgifter med en økt adapsjon av SegWit. I dag gjennomføres det mellom 200-250 tusen transaksjoner hver dag.

Kilde: Arcane Research