Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

MicroStrategy har kjøpt bitcoin for hele $414m. Dette kjøpet føyer seg dermed inn i historiebøkene, over største bitcoinkjøp gjort av et enkelt selskap. Selskapet eier nå svimlende 121 044 bitcoin, som har en verdi på rundt $3,57b. MicroStrategy er et selskap som i utgangspunktet selger software, men som det siste året fokusert på å bygge opp en større bitcoinbeholdning. Selskapet er ledet av Michael Saylor. Han er en stor pådriver for at selskaper skal holde bitcoin i stedet for kontanter på balansen.

Adidas beveger seg inn i NFT-verden. De følger dermed en rekke andre kjente merker som Coca-Cola, Versace, Nike med fler. Vi har fulgt denne utviklingen de siste månedene, og ser at stadig flere klesmerker ønsker å gå inn i metaverset. Lojale kunder ønsker å kunne bruke sine favorittklær, ikke bare i den fysiske verden, men også den digitale. SSB skriver at unge mellom 16-24 benyttet 318 minutter i snitt på internett per dag. Denne trenden har vært stigende de siste 10 årene, og tallet blir antagelig langt høyere i 2021.  

Virtuell eiendom tar av. I en artikkel fra Cointelegraph kommer det fram at det har blitt omsatt virtuelle eiendommer for hele $106m i spillene The Sandbox, Decentraland, CryptoVoxels og Somnium Space fra 22-28 november. De to førstnevnte, er begge kryptovaluta du får kjøpt hos oss i Kaupang. Kryptovaluta som er innenfor metaverse har sett en enorm kursstigning den siste tiden. Mye av dette har kommet i etterkant av Facebooks sitt navnebytte til Meta. Hvordan man skal verdsette disse prosjektene er ekstremt vanskelig, men at det ligger verdier her er det liten tvil om.

Antall DeFi brukere på Ethereum når 4 millioner. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige oppdatering. Dette måles ved å se på antall unike adresser. En bruker kan ha flere adresser, noe som kan føre til at tallet er noe overvurdert. Videre skriver Arcane Research at Uniswap nå er den største DefI plattformen med hele 1.2m unike adresser registrert. I grafen under kan du se den enorme veksten som har funnet sted den siste tiden.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.