Vi har sett en økning i det internasjonale oppbevaringsmarkedet, at andelen aktivt forvaltede fond som benyttet en tredjepart til oppbevaring steg fra 52% til 81% i 2019 viser at profesjonelle aktører verdsetter en slik tjeneste med paralleller til oppbevaring i bankkonto.

Dersom du har vært på leting etter en leverandør fra Norge som kan oppbevare din kryptovaluta for deg har vi i Kaupang tilbudt vår egen oppbevaringstjeneste siden oktober 2021, gjort mulig av vårt tette samarbeid med den bransjeledende sikkerhetsleverandøren FireBlocks. Siden lansering har vi bistått profesjonelle investorer, investeringsfirma med å komme inn i markedet samtidig som vi også bistår privatpersoner med kryptoformuer å sikre sine digitale verdier.

Sikkerhetsmekanismen bak oppbevaringsløsningen er basert på MPC-teknologi, den nyeste innovasjonen innenfor denne formen for kryptografi er MPC-CMP som løser utfordringene for investorer, bedrifter og forvaltere som ønsker å bruke offline lagring sammen med MPC for å tillate rask signering, minst én nøkkel lagret offline i en enhet sperret mot internettilgang i en "air-gap".

MPC-CMP operasjonaliserer kalde lommebøker og gir oss en sikker løsning for store handler i dagens hektiske kryptomarkeder.

Vanligvis, når en privatnøkkel er lagret lokalt må eieren av kryptovalutaen stole på at enheten fungerer eller at parten som oppbevarer private nøkkelen lagrer den forsvarlig. En slik enhet kan være en offline-lommebok eller, mindre sikkert, en kryptobørs som i mange tilfeller holder kundens midler i en online lommebok som muliggjør handler direkte i nettleseren eller via en app. Online oppbevaring gir fleksibilitet til aktive handlere på bekostning av sikkerheten. Tilgjengelig og sikker oppbevaring er noe som har vært savnet i det norske markedet fremt til nå.

Med Kaupang som og oppbevaringsleverandør får du dine midler lagret i adskilte digitale hvelv, hvor du kan følge med på all aktivitet på blokkjeden. Du kan nå være sikker på at kryptoen din ikke blir anvendt til formål du ikke har godkjent. Om du ønsker økt sikkerhet i form av personlige regler for uttak, bistår din account manager med oppsettet. Som Kaupang-kunde er dine digitale verdier dekket av cybersikkerhetsforsikringen på 30 millioner dollar. Vi har vurdert denne som blant de beste på markedet. Innskudd i gjort i norske kroner er forsikret gjennom Bankenes Sikringsfond. Du har alltid oversikt over din beholdning via nettsiden.

Vår løsning har likhetstrekk med hvordan du forholder deg til din bank. Du kan avtale fysiske møter i Oslo sentrum, din kryptovaluta kan gå i arv og du styrer reglene for aktivitet. I tillegg til alt dette tar vi tar oss av alt det tekniske og er tilgjengelig dersom du ønsker råd eller bistand.

I første omgang så tilbyr vi denne tjenesten for enkeltpersoner- og bedrifter med behov for ekstra sikkerhet, derfor er minimumsinnskuddet satt til 250.000kr eller tilsvarende i kryptovaluta. Fullstendig refusjon ved avsluttet virksomhet er naturligvis inkludert. Tjenesten er gratis for alle som oppbevarer kryptovaluta hos oss. Du får også automatisk oppgradert din bruker til Premium som oppbevaringsklient slik at du får tilgang til alle kundefordelene uten at det koster deg mer enn at du melder interesse, oppbevaring hos oss er gratis.  

Høres dette ut som noe for deg eller din bedrift? Ta kontakt for å komme i dialog med din account manager enten via kontaktskjemaet her eller via vår kundeservice dersom du ønsker svar på flere spørsmål.

Les artikkelen som tar opp Kaupang i denne sammenheng i Finansfokus.