MetaMask er i korte trekk en lommebok for kryptovaluta som også brukes til å samhandle med Ethereum-blokkjeden. Husk å sette opp Kaupang-bruker først.

Man kan sammenligne applikasjonen med en sokkedukke som er i direkte kontakt med blokkjeden. Alle de avanserte prosessene man ellers ville måtte kode selv blir forenklet av MetaMask sitt brukergrensesnitt.

Hvilket gjør at du kan: Kringkaste Ethereum-transasjoner, sende og motta Ethereum-baserte kryptovalutaer og tokens samtidig som du sikkert kan koble deg til Ethereum-baserte applikasjoner som Opensea og Uniswap gjennom en kompatibel nettleser som Google Chrome eller Brave.

Steg 1: Gå inn på metamask.io via en kompatibel nettleser og trykk på "Download Now". I dette eksempelet bruker vi Brave. Vi trykker derfor på "Install MetaMask for Brave" og velger deretter "Add to Brave" og legger den til.

Steg 2: Vi går videre til å sette opp kryptolommeboken som ny lommebok. (Her kan du også importere en tidligere opprettet lommebok)

Steg 3: Vi takker ja/nei til datainnhenting. For så å sette opp et eget, unikt passord for den nye lommeboken.

Steg 4: Dette er det viktigste steget når det kommer til sikkerheten av dine ETH. Om noe skulle hende med enheten du har lagret din lommebok på kan den gjenopprettes ved hjelp av din personline frase som består av 12 ord. Disse skriver du også ned fysisk og oppbevarer på et sikkert sted. Med disse 12 ordene får man tilgang til din lommebok, du skal aldri dele dem med noen. Du står selv ansvarlig for å oppbevare dem sikkert.

Steg 5: Her blir du bedt om å legge ordene i den rekkefølgen du skrev dem ned i, fra venstre til høyre. De står her i rødt for å illustrere at disse kun skal leses av den som har tilgang til lommeboken.

Steg 6: Du har nå tilgang til din egen Ethereum konto. Ved å klikke på "Account 1" kopieres din lommebokadresse. Det er denne adressen du bruker når du velger mottakeradresse for ETH på kaupangkrypto.no.

Steg 7: Legg til de kryptovalutaene du handler mest. Her velger vi en håndfull, slik som USDT, LINK, og UNI som alle selges hos oss. Når du er ferdig får du en fin oversikt over totalsummen av hver token og markedsverdi i dollar.

Steg 8: Og nå til det viktigste steget, du må fylle på din lommebok med Ethereum (ETH) for å kunne samhandle med nettverket. Kjøp ETH på kaupangkrypto.no og send til adressen du nå har skapt.

Fullstendig guide til hvordan man kjøper og selger kryptovaluta på Kaupang finner du her, med bitcoin som eksempel.