Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kaupang Krypto deltok på The Gathering sin Twitch stream. Grunnet Covid-19 ble TG gjennomført digitalt i år. Kaupang stilte til intervju og fikk spørsmål om NFT-er, Gods Unchained, ulike typer kryptovaluta, gaming på blokkjede og mye mer. Hvis du gikk glipp av intervjuet kan det ses her!

Coinbase blir børsnotert den 14. april. Dette skriver Forbes den 5. april. Selskapet presenterte resultatene for q1 tidligere denne uken. Her opplyste selskapet blant annet at de nå har over 56 millioner verifiserte kunder. Selskapet rapporterte også om $1,8b i inntekter for kvartalet.

Sparebanken 1 gruppen lanserer NFT-prosjektet (Svalbard-penger) i samarbeid med Kaupang Krypto. Vi har tidligere skrevet et innlegg om hva en NFT er her. NFT-prosjektet har som mål øke kunnskapsnivået rundt penger, kryptovaluta og blokkjedeteknologi generelt. D2 har også skrevet et innlegg om prosjektet som kan leses her. Prosjektet ventes å gå live på mandag.

Ethereum når en ny ATH på $2,153.08. Dette samtidig som mange altcoins også treffer nye ATHs. Det er ofte Bitcoin som får all oppmerksomheten, men det er viktig å vite at det er mange andre prosjekter som benytter liknende teknologi for å løse ulike utfordringer. Vi i Kaupang har skrevet om flere av disse i vår blogg.

Grayscale har planer om å konvertere sitt fond til en ETF. Tidligere har de lagt ut stillingsannonser som er relatert til en eventuell konvertering. Nå har Grayscale bekrefter at de har planer om å gjennomføre konverteringen. Grayscale Bitcoin Trust har handlet til en rabatt mot underliggende de siste ukene, men etter at nyheten ble sluppet har rabatten blitt redusert til 4%.

Kilde: Arcane Research

Sør-Koreas premium på kryptovaluta øker. Kimchi Premium er kallenavnet på den ekstra kostnaden ved å kjøpe kryptovaluta i Sør-Korea kontra resten av verden. Differansen mellom ulike børser vil ofte være minimal grunnet arbitrasje, men i Sør-Korea er det kapitalrestriksjoner som gjør det vanskelig å flytte penger ut av landet. Sist vi så en liknende premium i Sør-Korea var tilbake i 2017.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.