I dette korte innlegget skal vi se på stablecoins og hvorfor så mange kryptovaluta-handlere bruker dem strategisk for å komme raskere inn og ut av markedet. På kaupangkrypto.no tilbyr vi kjøp og salg av tre ulike stabile valutaer: USDT, USDC og DAI.

Stablecoins ble først popularisert når Tether.to lanserte den Ethereum-baserte kryptovalutaen USDT i 2015. Deres mål var å skape en valuta som som kunne veksles til dollar i forholdet 1:1. Denne innovasjonen gjorde at man kunne oppbevare virtuelle dollar i sin kryptovalutalommebok.

Før stablecoins kom kunne man bare veksle krypto til krypto i kryptovalutamarkedet. Deres formål er enkelt, å besitte alle egenskapene til en dollar, uten at man trenger å forholde seg til de tradisjonelle bankenes overførselstider. Med USDT kunne man raskt selge seg ut eller kjøpe seg inn - dette senket terskelen for å delta i markedet. En USDT-transaksjon skjer på Ethereum-nettverket og tar som oftest ikke mer enn 5 minutter. Hvilket gjør at man i større grad kan reagere raskt på muligheter i markedet med kort tidsvindu. USDT er nå en av de kryptovalutaene med størst volum per dag i hele bransjen.

Dai er en Stablecoin driftet av MakerDAO. En DAI skal også i teorien holde verdien sin på 1 dollar. Dai derimot er desentralisert, det vil si at prosjektet ikke eies av et profittdrevet bedrift, men heller en baserer seg på mykvaren "Maker Protocol". Ved å bruke Ethereum som sikkerhet opprettholder Dai verdien sin via spekulanter som tar opp lån på deres kryptovaluta. En DAI kan alltid veksles til en USD i ETH. I praksis vil dette si at du kan låse opp dine ETH, og få utbetalt DAI som du kan handle for, om ETH-markedet fortsetter å gå opp kan du betale tilbake det du skylder til den prisen ETH var på da avtalen med "Smart-kontrakten" ble inngått. DAI benyttes av handlere som ønsker økt likviditet. Om dette høres interessant ut kan du lese mer om prosjektet her.

USD Coin eller USDC er et alternativ til USDT som også benyttes av flere store utenlandske børser. På samme måte som USDT får man sikkerhet i Amerikansk dollar. Det vil si at en USDC kan veksles i en USD, men fordelen av at man slipper nedsidene ved å oppbevare dem fysisk. Den siste tiden kan man gi USDC prisen for å være den mest stabile, ved å opprettholde sitt mål om å holde en verdi på 1 dollar. De er også eid av Center og baserer seg på en teknologisk platform som er åpen for alle, noe andre initiativ har blitt kritisert for i etterkant.

Både USDT og DAI og USDC finner du til kjøp og salgs på kaupangkrypto.no.

Er du usikker på hvordan du skal komme i gang med å handle kryptovaluta? Se våre (Steg-for-Steg) Guides:

Trykk her for guide til å å lage din egen lommebok

Trykk her for guide til å å kjøpe bitcoin

Trykk her for guide til å å selge bitcoin