Denne uken har krypto fulgt markedet ned som en konsekvens av geopolitisk i Europa. I tillegg til dette har korrelasjonen mellom gull og bitcoin blitt kraftig redusert.

Denne uken har følgende skjedd:

Kursene fortsetter å falle for krypto denne uken. Dette kommer som en konsekvens av en rekke faktorer, der en av de viktigste er Russlands invasjon av Ukraina. Dette har ført til at bitcoin i skrivende stund handles til rundt $35.600, og ether til $2.400. Hvor kursene skal videre på kort sikt er umulig å vite. I utgangspunktet er det få ting som er endret for sektoren, men det er åpenbart at ustabiliteten preger markedet.

Bitcoin og gull går hver sin retning. Det har over tid blitt argumentert for at bitcoin er en såkalt "safe haven". Dette har de siste dagene vist seg å være en sannhet med modifikasjoner. Nå har vi sett at gull og bitcoin har gått hver sin vei kursmessig, som resultat av invasjonen av Ukraina. Det kan derfor vise seg at det vil være mer fornuftig å sammenligne bitcoin, og krypto med en investering i teknologi, i stedet for en investering i en en eiendelsklasse med begrenset risiko.

Investornytt lanserer en ukentlig kryptoprat mellom Norges ledende kryptoekspert Torbjørn Bull Jensen og skistjernen Petter Northug. Samtalen vil handle om en rekke tema innenfor krypto, og det lanseres en ny episode hver torsdag. Du kan allerede nå se de to første episodene her.

Bitcoin futers faller til et svært lavt nivå. Historisk pleier bitcoin futers å være en god indikasjon på hvor optimistisk markedet ser på fremtiden. Nå som disse handles til lave verdier, er det mye som tyder på at markedet ikke ser like lyst på den fremtidige kursutviklingen til bitcoin som tidligere.

Kilde: Arcane research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.

Handler du eller ditt selskap for større summer? Søk om å benytte vår Premium-tjeneste her.