Denne uken har de fleste kryptovaluta opplevd stor oppgang. Bitcoindonasjoner til Ukraina har også passert hele 210 bitcoin.

Denne uken har følgende skjedd:

Sterk uke for de fleste kryptovaluta. Denne uken har de fleste kryptovaluta tatt tilbake mye at nedgangen som vi har sett de siste ukene. Bitcoin handles nå til rundt $42.000, og ether til rundt $2.900. Hva som er de viktigste driverne bak oppgangen er usikkert, men at svært mange russere er sperret ute av det globale banksystemet er sannsynligvis en av driverne. Når man ikke har tilgang på banksystemet, så stiller ofte kontanter, gull og krypto som et alternativt betalingsmiddel.  

Kilde: CoinGecko

EU fjerner språk som hintet til et forbud mot proof of work. Dette kommer fram i en artikkel fra Yahoo finance den 2. mars. I utgangspunktet skulle det stemmes over EUs nye regulatoriske rammeverk MiCA denne uken. Hensikten med det nye rammeverket var å introdusere et lisenssystem for tilbydere av tjenester i tillegg til et nytt rammeverk rundt stablecoins. Etter å ha møtt mye motstand satte EU avstemmingen på vent, samt fjerner ordlyden som ville gjort det forbudt å handle med bitcoin.

Kryptodonasjoner til Ukraina passerer nå 210 bitcoin. Siden bitcoin er svært transparent, kan man enkelt se hvor mye som er donert til Ukraina i sanntid her. Ukraina har fått svært stor støtte av vesten etter innovasjonen fra Russland, og donasjonene fortsetter å komme inn for hvert minutt som går.

Kilde: Arcane Research

Bitcoin er nå en større "valuta" enn russiske rubel. Dette kommer fram i en artikkel fra CoinTelegarph den 28. februar. Selv om det ikke er helt relevant å sammenligne rubel med bitcoin, er det en god indikasjon på at den russiske rubelen har svekket seg svært mye den siste tiden. Dette har selvfølgelig sammenheng med den geopolitiske situasjonen Russland nå står ovenfor. Siden starten av året har den russiske rubelen falt ca 40% mot dollaren.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.

Handler du eller ditt selskap for større summer? Søk om å benytte vår Premium-tjeneste her.