Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Pepsi lanserte sin egen NFT-kolleksjon. NFT-kolleksjon består av hele 1 843 NFT-er. Alle NFT-ene ble gitt bort, og de eneste kostnadene de heldige vinnerne måtte betale var gas fee knyttet til transaksjonen. Gas fee er avgifte man betaler nettverket for å gjennomføre transaksjoner på blokkjeden. I ettertid har det kommet klager på at "bots" fikk tak i de fleste NFT-ene.  

Nike kjøper designselskapet RTFKT. Dette skrev selskapet selv på sin nettside den 13. desember. RTFKT spesialiserer seg på spill og digitale eiendeler, noe som stadig blir mer relevant for kjente merkevarer som Nike. Kjøpet legger seg inn som enda et milepæl der de mest kjente merkene stadig digitaliseres. RTFKT ble startet først  i 2020, noe som viser hvor fort ting kan utvikle seg i denne sektoren.

Totalt 90% av all bitcoin er nå minet. Totalt vil det bli produsert 21 millioner btc i løpet av nettverkets levetid. Den siste utbetalingen fra mining vil bli utbetalt en gang i 2140. Slik koden er skrevet halveres antall bitcoin som produseres hvert fjerde år. Hva som vil drive nettverket etter 2140 blir spekulering, men sannsynligvis vil transaksjonsavgiftene, som også betales til minerne, sørge for at nettverket kan fortsette i lang tid etter det.

Kilde: Arcane Research

NYDIG henter hele $1b. Dette kommer fram i en pressemelding fra selskapet den 14. desember. NYDIG tilbyr alt fra oppbevaring, forvaltning og trading av digitale eiendeler. Selskapet har som mål å gjøre bitcoin tilgjengelig for alle, og er en av verdens største operatører innenfor krypto-sektoren. Etter emisjonen, har selskapet nå fått prising på over $ 7b.

Fundingraten til bitcoin fortsetter å falle. Dette skriver Arcane Research i sin månedlige rapport. Fundingraten blir blant annet bruk som en indikator til å beskrive "belåningen" i markedet. Dess flere som ønsker å gå "long" bitcoin, jo høyere pleier denne raten å være. Raten vise den årlige kostnaden ved å benytte belåning i markedet. Som vi kan se på grafen under var denne raten negativ hos CME den 4. desember. Dette er svært uvanlig. Det var sannsynligvis det brå prisfallet til bitcoin og markedene generelt, som var årsaken.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.