Nettsiden gieffektivt.no er et samarbeid mellom Effektiv Altruisme Norge og Stiftelsen Effekt. Mer informasjon om dette samarbeidet og ansvarsfordeling finner du her.

Formålet til gieffektivt.no er å spre informasjon om og samle inn penger til effektive hjelpeorganisasjoner. Samtidig jobber de for å minimere tilknyttede transaksjonskostnader slik at pengene som gis har maksimal effekt.

Bitcoin gir økt sporbarhet til en bransje som tidligere har vært totalt avhengig av mottakers troverdighet og renommé. Dette er på vei til å endres.

Trykk her for å finne ut mer.

Donasjon av kryptovaluta utløser ikke skatt. Bruk og veksling av kryptovaluta er en skattemessig realisering, men en gaveoverføring teller ikke som skattemessig realisering verken for donor eller mottaker. Du kan derfor donere kryptovaluta uten å måtte tenke på skatt, selv om du eventuelt sitter på en urealisert gevinst. Les mer hos Skatteetaten. Til sammenligning vil en veksling til NOK telle som realisering og utløse 22% skatt på verdiøkningen du har hatt.

Saken er dekket av Shifter, Bistandsaktuelt og Kryptografen.

Kaupang er stolt av å kunne tilby infrastruktur til veldedige prosjekter og åpne opp for donasjon med bitcoin og annet kryptovaluta.  

Les mer om hvordan du kan donere på Gi Effektivt sine hjemmesider her.