Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kryptobørsen Liquid har anskaffet et lån på $120m fra FTX, skrive Coindesk. Coindesk skriver videre i artikkelen at Liquid hadde behov for lånet grunnet en hack som kostet selskapet rundt $90m i kryptovaluta. Angrepet var målrettet og ble offentlig kjent forrige uke. På twitter har Liquid og FTX gått ut og garantere for tapene.

Visa har kjøpt sin første NFT. Dette kommer fram i en artikkel fra Forbes Crypto, som Visa selv har delt på sin twitterprofil. Visa er et betalingsnettverk som tidlig har satset stort på kryptovaluta og blokkjedeteknologi. På starten av året offentliggjorde Visa blant annet at de hadde inngått et samarbeid med kryptoplattformen BlockFi, for å lansere verdens første kredittkort, med cashback i form av kryptovaluta. Visa viser med dette, at de at de tar denne nye teknologien seriøst.

Coinbase har offentliggjort at de har kjøpt kryptovaluta for $500m. Dette kommer fram i en pressemelding fra selskapet. Selskapet opplyste videre at de hadde fått godkjennelse fra styret til å benytte 10% av all fremtidig profitt til å kjøpe kryptovaluta. Denne pressemeldingen kan ha vært en av faktorene som var med på å trekke prisen på bitcoin opp til mai-nivået på $50.000.

Handelsplattformen OpenSea står nå for 96% av alt NFT-volum. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige oppdatering. Til nå har NFT-markedet i August sett en vekst på hele 360% fra måneden før. Ifølge Dune Analytics har det blitt benyttet totalt 266.000 unike ethereum-adresser hos OpenSea.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.