Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Dune Analytics hentet $8m i sin series A runde. Dune Analytics er et analyseselskap der brukerne av plattformen kan dele ulike grafer og "on-chain" data de finner interessant. On-chain data er data som er offentlig tilgjengelig på blokkjeden, og er fritt tilgjengelig for alle å analysere. Selskapet grunnleggere er norske Fredrik Haga og Mats Olsen. Begge har bakgrunn fra Schibsted.

Kryptobørsen Liquid har blitt frastjålet kryptovaluta til en verdi av $94m. Dette opplyser selskapet selv på Twitter. Midlene skal stamme fra selskapets "hot wallet", som vil si at "lommeboken" er koblet til internett, i motsetning til en "cold wallet". Selskapet har oppgitt en rekke krypto-adresser hackeren/e skal ha overført midlene til.

Lionel Messi får betalt i kryptovaluta. Dette skriver E24 den 12. august. Messi har meldt overgang til PSG, etter å ha spilt for Barcelona i 18 år. PSG har en egen "fan token", som Messi skal få deler av lønnen sin utbetalt i. Eierne av PSGs "fan token" kan være med å stemme over en rekke avgjørelser i klubben. Kryptovalutaen ble introdusert i 2018, og har nå en samlet markedsverdi på $97m.

Kryptovaluta står nå for 41% av all handel på Robinhood. Robinhood er en app hvor man kan handle alt fra aksjer og opsjoner, til kryptovaluta. Selskapet spesifiserer at Dogecoin sto for hele 61% av selskapets omsetning av kryptovaluta i andre kvartal. Dette skriver Coindesk den 18. august.

Lightning Network fortsetter veksten. Dette, samtidig som avgiftene på nettverket faller. Lightning Network er en layer-2 løsning for bitcoin, som har til formål å skalere bitcoin-nettverket. Ved å benytte Lightning, kan brukerne overføre bitcoin billigere og raskere enn ved å bruke det tradisjonelle bitcoin-nettverket. Lightning Network har i skrivende stund en kapasitet på over 2300 bitcoin.

Kilde: Arcane research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.