Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Det amerikanske senatet har godkjent en ny infrastrukturplan. Planen øremerker $1 trillion til finansiering av infrastruktur i USA. Like før planen ble godkjent, ble det lagt til endrede regler for skatterapportering av kryptovaluta. Flere innenfor krypto-sektoren har gått offentlig ut og kritisert endringen. En av hovedårsakene til motstanden, er at formuleringen av lovendringen kan tolkes slik at minere og software-utviklere kan bli underlagt skatterapportering.

Mer enn $600m har blitt stjålet i tidenes største DeFi-hack. Hackeren skal angivelig ha utnyttet en svakhet med en av smartkontraktene knyttet til nettverket og på denne måten skaffet seg tilgang til store mengder USDT, USDC, ether og wbtc. Tyveriet fant sted den 10. august, og teamet bak PolyNetwork gikk raskt ut offentlig og ba hackeren om å returnere beløpet.

I en bisarr twist ser det ut som hackeren har startet en AMA. Her begrunner hackeren sine handlinger. Hackeren argumenterer med at hen tok kryptovalutaen for å holde denne trygt for de originale eierne. Hen bekreftet i AMA-en at planen er å returnere kryptovalutaen til de rette eierne. Til nå har hackeren returnert rundt $342m.

Volumet på NFT-plattformene opplever kraftig vekst. Dette kommer fram i Arcane Research i sin ukentlige rapport. Til nå har august alene stått for 36% av årets volum på OpenSea. OpenSea er en av de største plattformene for kjøp og salg av NFT-er. NFT står for Non-fungible token, og representerer en "unik" token.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her