Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Ethereum opplevde en uplanlagt chain split den 27. august. En chain split skjer når nodene som validerer blokkene er uenige om hvordan den neste blokken i blokkjeden skal lages. Dette kan resultere i at blokkjeden splittes i to, der de to ulike blokkjedene har ulike regler. Splitten kommer som et resultat av at enkelte Ethereum-noder glemmer å oppdatere til den nyeste versjonen.

Antall kryptoadresser som samhandler med DeFi er sterkt økende. Dette skriver "Frank" fra The Block Research. Videre i Twitter-tråden skriver "Frank" at i snitt 7% av alle adresser innenfor Ethereum DeFi, er både brukere og eiere av digitale eiendeler.

Bitcoin har nå krøpet over $50.000, og Ethereum er over $ 3.700. Kryptovalutaene har hatt en kraftig oppgang den siste uken. Altcoins er et begrep brukt for å beskrive alle andre kryptovaluta enn bitcoin. Altcoins har spesielt den siste tiden hatt en enorm vekst. Særlig Cardano og Solana har hatt en kraftig prisøkning. Den siste uken er Cardano opp over 10%, mens Solana har hatt en oppgang på hele 63%.

Volatiliteten, eller stigningene i bitcoin holder seg på et stabilt nivå. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige oppdatering. Selv om bitcoin har opplevd flere store intradag svingninger, er 7-dagers og 30-dagers volatiliteten nå på rundt 3.3%.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.