Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kraftige bevegelser i krypto. Den siste tiden har kryptomarkedet vært igjennom en kraftig korreksjon. På et tidspunkt var bitcoin under $30,000, og ethereum under $2,000. Det kan være fornuftig å ta et skritt tilbake og huske at bitcoin fortsatt er opp over 300% det siste året. Det er korreksjoner som dette, som er med på å synliggjøre risikoen med å bruke gearing, og investeringer innenfor krypto generelt. Det er viktig å aldri investere mer enn man har råd til å tape.

Millennium, Matrix og Point72 er på vei inn i DeFI, opplyser kilder Coindesk har snakket med. Selskapene jobber med å sette opp dedikerte team som skal fokuserer på å trade innen DeFI. De siste årene har det blitt sterk konkurranse innenfor tradisjonelle markeder som valuta og aksjer. Dette er en av grunnene til at mange fond nå ser nærmere på kryptovaluta og DeFI.

BlockFi har delt ut bitcoin i stedet for GUSD. Det har kommet flere meldinger om at BlockFi ved en feil har delt ut for mye i forbindelse med en promotering. Enkelte brukere på plattformen skal ha mottatt over 700 bitcoin. Selskapet skriver at problemet nå er løst, og at totalt $10m har blitt tatt ut fra plattformen.

Den amerikanske IRS etterforsker Binance. Dette kommer fram i en artikkel skrevet av Coindesk den 13. mai. CZ var tidlig ute med å svare på kritikken, hvor han presiserte at Binance har et aktivt samarbeid med de amerikanske skattemyndighetene.

Tesla har sluttet å akseptere Bitcoin som betalingsmiddel grunnet miljøproblematikken. Dette kommer fram i en Tweet fra Elon Musk den 13. mai. Tweeten førte til kraftige reaksjoner innenfor bitcoin-miljøet. Musk skriver videre at Tesla ikke har planer om å selge bitcoinen de kjøpte tilbake i april.

Regnsesongen i Kina har stor påvirkning på bitcoins hashrate, skriver Arcane Research den 18. mai. Den siste tiden vært mye diskusjon rundt hvor miljøvennlig bitcoin mining egentlig er. I Kina er det vanlig å flytte mining-utstyret til Sichuan provinsen når det er monsoon sesong. I denne perioden er strøm rimeligere, grunnet store nedbørsmengder.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.