Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Mike Winkelmann (Beeple) solgte en NFT for $69m gjennom en auksjon hos Christie’s. Dette er første gang en slik auksjon har blitt gjennomført, og salget har fått bred dekning i media. NFT-er har sett en kraftig vekst de siste ukene, og vi ser stadig nye prisrekorder for denne typen kunst. Tidligere i uken formidlet også Elon Musk på Twitter at han ønsket å selge en "sang om en NFT som en NFT".

BlockFi verdsettes til $3 milliarder i selskapets siste runde med kapitalinnhenting. Selskapet hentet $350m i sin Series D, opplyser Forbes den 11. mars. BlockFi har den siste tiden sett enorm vekst, spesielt innenfor lån med sikkerhet i Bitcoin.

Bitcoin har nådd en ny ATH på $61,712 den 13. mars. Kursen svinger kraftig som vanlig og gikk tilbake til rundt $54,000 - $56,000 noen dager senere. En av faktorene som kan være med på å påvirke kursen, er at den amerikanske statsrenten er stigende. Høyere risikofri rente er tradisjonelt et dårlig tegn for vekstselskaper, siden disse har mye av den fremtidige kontantstrømmen foran seg. I tillegg blir rentepapirer mer konkurransedyktige når renten stiger. US 10y er i skrivende stund 1.738%.

Visa ønsker å integrere krypto Wallets i sine tjenester. Dette kan også ses i sammenheng med at Visa kjøpte Curv for en ukjent sum den 8. mars. Visa har  også signalisert at de tror Bitcoin kan bli en "mainstream" betalingsenhet innen 5 år og ønsker å ta en posisjon i dette nye markedet.

India vurderer et forbud mot kryptovaluta skriver Reuters den 15. mars. India har lenge vært skeptiske til kryptovaluta, så lovforslaget er ikke helt uventet. Lovforslaget vil gi eiere av kryptovaluta 6 måneder til å selge. Etter denne perioden vil det være straffbart å eie, mine og trade kryptovaluta.

Det er estimert at 7% av nordmenn eier kryptovaluta. Dette kommer fram i en rapport Arcane Research har skrevet i samarbeid med EY. Siden undersøkelsen i 2019 har antall personer som eier kryptovaluta økt med 75%. Videre kommer det fram i rapporten at ytterligere 4% av Norges befolkning planlegger å kjøpe kryptovaluta i løpet av 2021.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.