Rentene på vanlig sparekonto er i fritt fall, men de som kjøper bitcoin har et alternativ. Ved å sette inn bitcoin eller annen kryptovaluta hos BlockFi kan man tjene 6 prosent i årlig rente, betalt ut hver måned. Dette kan ha stor effekt på avkastningen fra å investere i bitcoin.

For å illustrere effekten ulike rentesatser har på avkastningen på sparing har vi simulert ulike nivåer og illustrert i figuren ovenfor.

Med 0.5 prosent rente vil man kun oppnå 5 prosent avkastning over en tiårsperiode. Med en årlig rente på 6 prosent derimot vil man få nesten 80 prosent avkastning.

Dersom man sparer på BlockFi og velger å få rentene utbetalt i bitcoin vil man kunne få en dobbel effekt. Man får både høy avkastning som følge av den høye renten og man får verdistigning fra bitcoinene man får i renteinntekter. Dersom man kjøper bitcoin for 10 000 kr og verdien stiger til f.eks. 500 000 kroner i løpet av de neste 10 årene vil man sitte igjen med hele 900 000 kroner, altså 400 000 mer enn uten renter.

Dersom kursen derimot skulle forbli uendret vil man sitte med null i avkastning uten rente og 8000 kroner med 6 prosent årlig rente.

Det er selvfølgelig også en risiko for at verdien av bitcoinene faller, men man vil fortsatt være mer tjent med renteinntekter enn uten.

Risiko

Dersom man velger å kjøpe bitcoin må man være klar over at det er betydelig usikkerhet knyttet til kursutviklingen. Volatiliteten er betydelig og selv om verdistigningen til nå har vært formidabel, har man ingen garanti for at det ikke kan snu i fremtiden.

Om man setter opp et kundeforhold med BlockFi og gjør et innskudd er det også viktig å være klar over at man løper en motpartsrisiko. Dersom BlockFi f.eks. skulle gå konkurs finnes det ikke noe sikringsfond som garanterer for kundenes penger. Man bør derfor lese seg grundig opp på hvordan BlockFi håndterer risiko og gjøre sin egen vurdering av tjenesten. Man kan finne oversikt over vilkårene deres for rentekonto her.

Det kan her også være greit å være tydelige på at Kaupang har en såkalt affiliate-avtale med BlockFi. Det betyr at vi får kommisjon for brukere som registrer seg på BlockFi via Kaupang.

Det øyeblikket kryptovaluta sendes til BlockFi har ikke Kaupang kontroll over midlene lenger. Kaupang tar ikke ansvar for hva som kan skje med kryptovaluta som oppbevares hos BlockFi. Brukeren er selv ansvarlige for å gjøre sin egen vurdering av BlockFi og risikoen knyttet til å overføre midler til dem.

Så raskt kan man komme i gang

For å komme i gang med sparing av bitcoin med rente må man først opprette en konto på BlockFi og så kjøpe bitcoin og sende over til BlockFi. Trykk HER for å opprette konto.

  1. Gå inn på BlockFi og opprett en ny konto. Dersom man setter inn mer enn $25 får man velkomstbonus opp til $250.
  2. Du vil trenge en kopi av passet for å opprette bruker.

Når brukeren er klar hos BlockFi trenger du bitcoin. For å kjøpe bitcoin gjør man som følger:

  1. Gå inn på Kaupang og opprett konto ved å fylle inn skjema for å opprette bruker og registrere deg med BankID.
  2. Kjøp bitcoin på Kaupang og få dem sendt direkte til BlockFi
  3. Du finner bitcoinadressen din på BlockFi under "Deposit Bitcoin" HER.
  4. Kopier adressen og lim den inn i feltet "Din kryptoadresse" på siden "Handle" hos Kaupang. Den finner du HER.
  5. Fullfør kjøpet på Kaupang og vent på at bitcoin sendes til BlockFi.

Om BlockFi

BlockFi er et USA-basert selskap som tilbyr renter på innskudd i kryptovaluta og lån med kryptovaluta som sikring. Selskapet har siden sin oppstart i 2017 bygget seg opp til å bli en av de største og mest anerkjente selskapene i kryptomarkedet når det kommer til renter og lån. Store og anerkjente selskaper som Morgan Creek Capital Management, Coinbase Ventures, Winklevoss Capital med flere er investorer i selskapet.

Om Kaupang

Kaupang Krypto har siden 2017 vært en av Norges ledende vekslingsplattformer for kryptovaluta og innovatører innenfor blokkjedeteknologi. Selskapet bygger i dag infrastrukturen for å koble sammen fremtidens digitale verdier med dagens eksisterende finansielle infrastruktur.

Kaupang har en såkalt affiliate-avtale med BlockFi. Det betyr at vi får kommisjon for brukere som registrer seg på BlockFi via Kaupang. Det øyeblikket kryptovaluta sendes til BlockFi har ikke lenger Kaupang kontroll over midlene. Kaupang tar ikke ansvar for hva som kan skje med kryptovaluta som oppbevares hos BlockFi. Brukeren er selv ansvarlige for å gjøre sin egen vurdering av BlockFi og risikoen knyttet til å overføre midler til dem.