Bitcoin har i natt satt en ny all-time high på 167 505 kroner per bitcoin. I dollar er det riktignok fortsatt nesten 10% igjen opp til en ny rekord. Det skyldes at den norske krona har svekket seg betydelig siden den forrige bitcointoppen i 2017.

Da boble sprakk

Det var søndag 17. desember 2017 bitcoin registrerte sin forrige all-time high på over 165 000 kroner. Det var en boble og mange ventet på når den skulle sprekke. Mange var også overbevist om at når den sprakk, skulle det være over og ut og at den riktige prisen for bitcoin skulle være null.

Bobla sprakk, men verdien falt aldri til null. Det var ikke "the greater fools" som hadde holdt prisen oppe, men underliggende og reell verdiskaping og innovasjon. Samtidig som prisene stupte i 2018 fortsatte personer og selskaper verden over, døgnet rundt, å bygge bedre tjenester for å tilgjengeliggjøre bruk av kryptovaluta og blokkjeder for alt fra småsparere til storbanker.

Spennende tid fremover

Nå, tre år etter den forrige toppen, begynner det arbeidet virkelig å kaste av seg. Vi ser det ved at millioner av nye brukere har kommet til, at tidligere skeptikere er blitt tilhengere og at energien i sektoren aldri har vært mer intens.

Om fortiden er en pekepinn på hva vi kan ha i vente, går kryptomarkedet en spennende tid i møte!