Filecoin er en desentralisert kryptovaluta som muliggjør datalagring, uten å være avhengig av sentraliserte tjenester som Amazon Web Service. Filecoin er en open-source kryptovaluta og et betalingssystem. Målet til prosjektet er å være den raskeste og rimligste måten å lagre data desentralisert på internett. De som ønsker å bruke systemet betaler for lagringen av data med Filecoin.

Hvor stort er Filecoin?

Filecoin er, i skrivende stund, verdens 14. største kryptovaluta med en markedsverdi på $11 milliarder. Som du ser på grafen under, har Filecoin et maksimalt tilbud på 2 milliarder FIL. Av disse er kun 66 millioner i sirkulasjon. Det er viktig for å ha i bakhode for en potensiell investor, siden dette vil gi FIL en fullt utvannet markedsverdi på $350 milliarder.

Hvordan fungerer Filecoin?

Filecoin er et bruker-til-bruker nettverk, som bruker økonomiske insentiver til å sikre et sterkt og bærekraftig nettverk over tid. Her får de som oppbevarer dataen betalt i FIL. Hvem som helst kan lagre eller oppbevare data for andre i et åpent marked. Det er ingen sentral enhet som er motpart ved disse transaksjonene.

Kilde: filecoin.io

Brukerne av FIL kan lagre data til ekstremt gode priser. Filecoin sin blokkjede gir også mulighet for å verifisere at dataen faktisk blir oppbevart. Brukeren kan få tilgang til ulike priser basert på ledig kapasitet og hastigheten de ønsker på lagringen.

Med Filecoin kan leverandører som har ekstra lagringskapasitet, selge lagringsplass på det åpne markedet. Minerne får betalt for denne lagringsplassen i stedet for PoW (Proof of Work). Leverandører som har implementert Filecoin i sin protokoll, kan konkurrere på lik linje med de andre tilbyderne på nettverket. Dette skaper et kapitalistisk økosystem styrt av tilbud og etterspørsel.

Filecoin har har som mange av de andre kryptovalutaene sett en voldsom prisvekst de siste månedene. De har i tillegg en svært aktiv brukerbase. Dette er ekstremt viktig for utviklingen av slike prosjekter.

Filecoin (FIL) er en av mange kryptovalutaer du kan kjøpe her hos Kaupang. Hvis du er interessert i å lese mer om Filecoin anbefales bloggen deres som kan leses her.