Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Du kan nå betale for forsikring med Bitcoin. Det er forsikringsselskapet AXA som gir dette tilbudet til sine kunder i Sveits. Det er verd å merke seg at selskapet ikke vil beholde Bitcoinen på sin balanse.

Klienter av Morgan Stanley har tilgang til 2 kryptofond. Dette skriver Coindesk den 16. april. Det er stor forskjell på hvordan bankene tilnærmer seg kryptovaluta. For eksempel nekter HSBC sine kunder å kjøpe aksjer i MicroStrategy. MicroStrategy er et av de selskapene med størst eksponering mot Bitcoin.

Kraftige bevegelser i Dogecoin. Kryptovalutaen var på et tidspunkt den 5. største basert på markedsverdi. DOGE ble opprinnelig startet som en spøk og det er uvisst hvorfor DOGE har sett så stor oppgang den siste tiden. Vi i Kaupang har tidligere skrevet et innlegg om Dogecoin som du kan lese her.

Bank of England setter opp en egen CBDC taksforce. CBDC står for Central Bank Digital Currency og er en digital versjon av fiat som blir utstedet av sentralbanken. Hensikten er å se på muligheten for å adoptere en digital valuta. Du kan lese mer om gruppens mål her. Det ble også sluppet idag at Norges Bank også skal teste ut en digital valuta.

Time Magazine vil akseptere Bitcoin som betaling og holde Bitcoin på balansen. Selskapet skal samarbeide med Grayscale med å produsere en video serie der de tar for seg store deler av krypto landskapet. Dette skriver Adweek den 13. april. Grayscale er en av de største aktørene innenfor krypto som blant annet har et Bitcoin fond med 36,5b til forvaltning.

Bitcoin sin hashrate har sett et fall på 46%. Det er verdt å merke seg at andre kilder hevder at fallet "kun" er på 20%. Hovedgrunnen til fallet er at kullproduksjonen i Xinjiang provinsen har opplevd problemer. Dette har ført til at minere i området har mistet tilgangen til energi, og har måtte stanse utvinningen av Bitcoin.

Kilde: Arcane Research

WeWork vil holde Bitcoin på sin balanse. Enda et selskap føyer seg inn på trenden med å holde Bitcoin på balansen. Selskapet opplyser på sin nettside at de vil akseptere Bitcoin og andre kryptovaluta som betaling. De vil heller ikke konvertere denne betalingen til fiat.

Arcane Crypto kjøper 100% av Svenske Trijo. Dette kommer fram i en børsmelding fra selskapet den 20. april. Trijo er en Svensk kryptobørs og har vært delvis eid av Arcane fra før av. Selskapet fikk en prising på 50m sek.

Disclaimer: Arcane Crypto eier 100% av Kaupang Krypto

Det største tvangssalget til dags dato. Natt til søndag (norsk tid) opplevde Bitcoin en kraftig korreksjon. Dette kommer samtidig som hashraten stupte. $4,87b i Bitcoin posisjoner ble tatt ut på kort tid.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.