Bitfinex hacken tar en uventet vending

Denne uken har situasjonen rundt Bitfinex hacken fra 2016 tatt en ny og overraskende vending. Samtidig som dette skjer har Nike kastet seg på NFT-trenden.

Denne uken har følgende skjedd:

Midlene som stammet fra Bitfinex hacken i 2016 er nå beslaglagt av amerikanse myndigheter. Dette skriver The Wall Street Journal den 9. februar. Vi i Kaupang skrev forrige uke at bitcoin til en verdi av $3.6b har blitt flyttet til flere ulike adresser. Det ble den gang mistenkt at dette var fordi noen forsøkte å hvitvaske midlene. Senere har det nå vist seg at amerikanske myndigheter har arrestert to personer knyttet til angrepet, samtidig som de har tatt beslag i midlene. Dette er svært gode nyheter for alle brukerne som ble rammet av angrepet tilbake i 2016. Erik Wall i Arcane Assets har skrevet et mer detaljert innlegg på Twitter, der han ser nærmere på de mistenkte bak angrepet.

KPMG i Canada kjøper bitcoin og ether. Dette kommer fram i en artikkel fra Bloomberg den 7. februar. KPMG regnes som en av de "fire store", og satser nå tungt på kryptovaluta og digitale eiendeler. Selskapet sier de har gjort kjøpet for å vise at de virkelig har tro på denne nye teknologien. Spørsmålet blir nå hvem av de "fire store" som blir neste til å kjøpe kryptovaluta til sin balanse.

Nike har sluppet sin første NFT i et samarbeid med RTFKT. Nike kjøpte RTFKT tilbake i desember 2021, og har nå benyttet selskapets ressurser til å slippe sin første NFT. NFTen ble gitt ut gratis til eiere av RTFKT NFT-er, og innholdet er fortsatt ikke kjent. NFTen handles i skrivende stund til 5.1 ether, noe som tilsvarer hele 140.000 NOK. Adidas har også sin egen NFT, og det ser nå ut som konkurransen mellom disse gigantene spisser seg til i metaverset.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.