Bilde fra https://cointelegraph.com

Det er ca en måned siden PayPal annonserte sine planer for å støtte bitcoin og andre kryptovalutaer, og den 1. desember kom det ut en undersøkelse som viser at nesten 20% av PayPal sine brukere har brukt plattformen til å trade bitcoin. Samme dag annonserte Visa at de åpner det globale betalingssystemet sitt for U.S. Dollar Coin (USDC). Det betyr at det vil komme et kredittkort i 2021 som lar deg betale med kryptovaluta alle steder de godtar Visa.

Prosessen er enkel

For å benytte seg tjenesten trenger man kun et kort med USDC på. Brukeren betaler i en butikk som godtar Visa, Visa veksler fra USDC til fiat-valuta og bedriften mottar betalingen i fiat.

"Vi tenker på Visa som et nettverk av nettverk. (...) Blokkjede-nettverk og stablecoins som USDC er bare enda ett nettverk, så vi tror at å tilgjengeliggjøre disse nettverkene vil ha en stor verdi for våre kunder."‌‌‌‌‌‌‌‌

- Cuy Sheffield, sjef for kryptovaluta hos Visa

Visa har allerede integrert 25 ulike wallets, og flere er annonsert å komme.

BlockFi (som vi skrev om den 10. november) annonserte i går at de lager verdens første kredittkort med rewards i bitcoin. Det fungerer som et vanlig kredittkort der brukeren betaler med USD, men man får tilbake 1.5% av forbruket i bitcoin. Dette kortet er laget i partnerskap med Visa, og rewards vil bli sendt til din BlockFi-wallet.

Hva er USDC og stablecoins?

En stablecoin er en kryptovaluta der verdien er knyttet opp mot en underliggende enhet som dollar eller euro, eller metaller som gull og sølv. Dette står i motsetning til bitcoin, som ikke er knyttet til verdien på en annen valuta. Stablecoins ble i utgangspunktet laget blant annet for at tradere skulle kunne gå inn eller ut av posisjoner i bitcoin raskere, og for å kunne redusere risiko i en kryptoportefølje uten å gå via fiat-valuta. Det finnes mange stablecoins, men de tre største er:

  • Tether - market cap: $19.3 mrd
  • USDC - market cap: $2.9 mrd
  • Dai - market cap: $1 mrd

USDC er en stablecoin som er "pegget" til U.S. Dollar. Det vil si at hver USDC er i teorien utskiftbar til en dollar. I dag kjører USDC på Ethereum-blokkjeden, men i juni 2020 sa Circle at USDC skal begynne å mintes på de raskere blokkjedene Algorand, Stellar og Solana. Du kan kjøpe ether, ALGO og lumens hos kaupang.

Hvor og når kan man få tak i et slikt kort?

Den dårlige nyheten er at USDC Visa kort i begynnelsen bare er tilgjengelig som bedriftskort. Det foreligger ingen offisiell dato for når dette produktet slippes til forbrukere, men for bedrifter skal dette produktet være tilgjengelig først kvartal av 2021.

Hva betyr det for adopsjon av kryptovaluta?

Det finnes i dag 60 millioner bedrifter som godtar betalinger med Visa og 28 millioner som godtar betalinger med PayPal. Det er en klar trend med store institusjoner som øker eksponeringen sin mot kryptovaluta, og nå også gjennom betalingssystemer. Det gjør det mulig for vanlige bedrifter å ta i bruk kryptovaluta som et alternativ til fiat-valuta, noe som under prisoppgangen i 2017 bare var en drøm.

Jo større bruksområdet er, desto flere vil ta i bruk kryptovaluta. Teknologien har kommet langt på kort tid, men vi er ennå i en svært tidlig fase av teknologiens utvikling. Ønsker du å ta del i utviklingen? Du kan starte med å kjøpe bitcoin eller annen kryptovaluta hos kaupang.

Kanskje kan man snart kjøpe mat på Rema eller en øl på byen for bitcoin?