Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Yearn finance sitt DAI Vault har blitt hacket opplyser yearn finance på sin offisielle Twitter konto den 4. februar. Yearn finance er en protokoll som skal maksimere avkastningen brukerne kan få på sin kryptovaluta. Det spekuleres i at angriperne skal ha kommet seg unna med rundt 2.8m DAI, til en verdi på $11.1m.

Tyske styresmakter skal ha beslaglagt $60m i Bitcoin, men får ikke tilgang til passordet. Dette opplyser Reuters 5. februar. Politiet skal ha spurt mannen som som har sonet sin straff om passordet, men mannen har ikke svart på politiets henvendelse. Myndighetene skal også ha prøvd å "Knekke" koden uten å ha lykkes. Personen har sonet en to år lang straff for å ha installert programvare på andre sine datamaskiner med den hensikt å "mine" Bitcoin uten deres samtykke.

Tesla skal ha kjøpt Bitcoin for $1.5b, kommer det fram i en nylig SEC rapport. Dette har ført til en kraftig økning i kursen til Bitcoin. Vi i Kaupang Krypto har tidligere omtalt kjøpet i et innlegg du kan lese her. Tesla blir med dette det selskapet med nest størst Bitcoin beholdning etter MicroStrategy.

Kilde: Arcane Research @ArcaneResearch på Twitter
Kilde: Arcane Research 

Bill Miller's "Opportunity Trust" har søkt SEC om muligheten til å investere opptil 15% av fondet i Grayscale's Bitcoin Trust. Bill Miller er en av verdens mest kjente hedgefond forvaltere og har over tid snakket positivt om Bitcoin. Miller opplyste allerede i 2014 at han hadde personlig eksponering mot kryptovalutaen.

Borgermesteren i Miami Francis Suarez "frir" til kryptomiljøet, med et forslag som skal muliggjøre at innbyggerne kan betale skatt med Bitcoin. Dette kommer sammen med et forslag som åpner for at byens ansatte skal kunne få utbetalt hele eller deler av lønnen sin utbetalt i kryptovaluta.

CME lanserte Ethereum Futures som hadde første handledag den 8. februar. Tidligere er det kun Bitcoin som det har vært mulig å handle på CME sin future plattform. I løpet av Ethereum's første handledag ble det solgt ca 400 kontrakter.

Mastercard følger i Visa sine fotspor med å åpne sitt betalingsnettverk for kryptovaluta. Dette opplyser Mastercard på sin hjemmeside den 10. februar. Dette viser at de store teknologiselskapene har begynt å ta krypto på alvor, og ønsker å posisjonere seg i det nye markedet.

Daglig leder i Kaupang Krypto, Nikolai Gobel deltok i en debatt på Studentersamfunnet i Trondheim. Her ble det diskutert blant annet Bitcoins framtid og andre spennende problemstillinger rundt bruksområde til blokkjede og kryptovaluta. Hvis du gikk glipp av debatten kan den ses i sin helhet på Studentersamfundets YouTube-kanal.

   Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.