Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Goldman Sachs restarter sin crypto trading desk. Trading desken ble opprinnelig satt opp i 2018, men ble senere lagt ned grunnet fallende priser og interesse rundt kryptovaluta. Goldman opplever nå en økende interesse fra institusjonelle kunder i takt med at prisen på Bitcoin har steget til nye høyder.

MicroStrategy fortsetter å øke sin eksponering mot Bitcoin. Dette opplyser MicroStrategy på sin nettside den 1. mars. Denne investeringen kommer i tillegg til et kjøp på over $1b fra forrige uke. Selskapet holder nå 90,859 Bitcoin på balansen, og er det børsnoterte selskapet i verden med størst eksponering mot Bitcoin.

JPMorgan har publisert en omfattende rapport om kryptovaluta og dens plass i en diversifisere portefølje. Her anbefaler investeringsbanken kundene å ha opp til 1% av porteføljen i Bitcoin for å oppnå en bedre risikojustert avkastning. Investeringsbanken nevner blant annet at antallet Bitcoins som er mulig å kjøpe på børser er fallende. Citibank har har også publisert en rapport om Bitcoin som har mottatt sterk kritikk fra blant annet Financial Times.

Mímir Kristjánsson i Rødt ønsker å forby Bitcoin mining i Norge kommer det fram i et intervju med Nettavisen. Mímir sier at Bitcoin mining "... er i praksis bare tull og tøys". Nettavisen skriver videre at Rødt vil etter all sannsynlighet godkjenne et forbud mot kryptovaluta-utvinning på neste landsmøte.

PayPal skal angivelig vurdere å kjøpe Curv. Ryktene skal ha blitt bekreftet fra flere uavhengige kilder som har kjennskap til selskapet opplyser Yahoo Finance. PayPal har tidligere prøvd å kjøpe BitGo for $750m, men avtalen falt igjennom.

Et Banksy kunstverk blir omgjort til en NFT, skriver Coinbase den 4. mars. Bildet ble brent live på Twitch, for så å bli relansert som en NTF. Kryptografen har skrevet et blogginnlegg om hendelsen her.

Prisen på Bitcoin forsetter fallet fra uken før. I 2017 opplevde Bitcoin fire korreksjoner på over 20% før kursen toppet ut. Det som er spennende å følge med på er hvordan prisen vil utvikle seg nå som institusjonelle for alvor er på vei inn.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.