Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Det har vært store svingninger de siste dagene. Den siste tiden har vi sett kraftige bevegelser for de ulike kryptovalutaene både til oppsiden og nedsiden. Dette er ikke uvanlig, og vi så tilsvarende svingninger under bullmarkedet i 2017.

Den canadiske Bitcoin ETF-en har nå over $400m til forvaltning. Dette i løpet av fondets to første dager på børsen. Det skriver Coindesk den 22. februar. ETF står for "exchange traded fund" og er et populært produkt brukt av investorer for å få eksponering til ulike sektorer, råvarer og nå Bitcoin. Det er forvaltning og investeringsselskapet Purpose som står bak den svært etterlengtede ETF-en. Spørsmålet er nå om/når SEC vil godkjenne en tilsvarende ETF for USA.

BNB har sett en kraftig kursoppgang de siste ukene. En av faktorene som ser ut til å være med å drive BNB sin kursoppgang er de høye transaksjonskostnadene som har preget Ethereum den siste tiden. BNB kan tilby brukerene lavere transaksjonskostnader, og appellerer dermed til bruk spesielt innenfor DEFI(decentralized finance). I skrivende stunde er Binance Coin(BNB) verdens 3. største basert på markedsverdi.

Kilde: Arcane Research ukerapport

Binance har i perioder stanset uttak av Ethereum fra sin plattform. Selskapet har begrunnet pausen med at Ethereums nettverket har vært under sterkt press, samt at kostnadene for å gjøre transaksjoner på Ethereum har skutt i været. Det kan være verdt å merke seg at Binance står bak BNB, som er en av de største konkurrentene til Ethereum.

Handel av Ethereum hos Kraken opplevde på mandag et "flashcrash". Det var på et tidspunkt mulig å handle Ethereum for $700, noe som tilsvarte en nedgang på over 50% fra dagen før. Kraken CEO Jesse Powell forteller at korreksjonen ikke var et resultat av en "glitch" i systemet, men heller kom som et resultat av at en større eier dumpet en stor mengde Ethereum på markedet.

Kryptoselskapet Tether og Bitfinex blir enige om å betale $18.5m for å ende et søksmål som hevder at selskapet ikke har nok midler til å dekke den utestående balansen av Tether(USDT). USDT er en stablecoin som har til hensikt å representere USD. Det har over tid vært rykter om at Tether har utstedet flere stablecoins enn de har mottatt som sikkerhet.

Square kjøper Bitcoin for ytterligere $170m. Dette kommer på topp av at selskapet kjøpte Bitcoin tilbake i Oktober 2020. Dette er en del av en akselererende trend vi har sett den siste tiden der selskaper velger å holde deler av balansen sin i Bitcoin.

Lånemarkedet til krypto opplever kraftig vekst. Det skriver Arcane Research i en nylig publisert rapport som går i dybden på det finansielle aspektet rundt Bitcoin og Bitcoins status som sikkerhet. Selskaper som BlockFi har spesielt sett resultatet av denne veksten. Gjennom Kaupangs partnerskap kan kunder få opptil $250 ekstra ved å bruke vår link. Vi har tidligere skrevet et innlegg om BlockFi her. Det er verdt å legge til at Kaupang ikke har kontroll på midler som sendes til BlockFi.

Kilde: Arcane Research rapport "Banking on Bitcoin"

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.