Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Amazon planlegger å lanserer et digitalt valuta prosjekt i Mexico. Prosjektet er ikke lansert enda, men Amazon har utlyst en rekke jobber som skal være med å støtte prosjektet. Produktet vil gjøre det mulig å konvertere vanlig valuta til digital valuta. Denne digitale valutaen vil kunne brukes på Amazon sin plattform skriver Coindesk den 11. februar.  

Bitcoin's karbonavtrykk er ikke så stort som mange frykter. Totalt står bitcoin for rundt 2.3% av verdens karbonutslipp i forbindelse med digital teknologi. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige rapport.

Kilde: Arcane Research

Deutsche Bank planlegger å tilby oppbevaring for Bitcoin. Dette er en fortsettelsen på en trend vi har sett akselerere den siste tiden. For noen dager siden lanserte USAs eldste bank(Bank of New York Mellon) planer om at de også ønsker å lansere ulike tjenester rundt Bitcoin for sine institusjonelle kunder.

MicroStrategy utsteder en obligasjon på $900m, med en opsjon på ytterligere $150m. Obligasjonen har en løpende rente på 0%. I pressemeldingen skrives det at lånets skal brukes til å øke selskapets eksponeringen mot Bitcoin.

Canada godkjenner en ny Bitcoin ETF. Dette kommer kun få dager etter at Canadas første Bitcoin ETF ble godkjent. Spørsmålet alle nå stiller seg er når SEC vil godkjenne en liknende ETF for USA. På grunn av mangelen på en ETF i USA har vi sett enorm vekst i forvaltningskapitalen til hybrid-verktøy som Grayscale.

Investeringsselskapet BlackRock har eksponering mot Bitcoin. BlackRock har over $8,6T til forvaltning(2020). Dette er enda et tegn på at store institusjonelle aktør er på vei inn i Bitcoin.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.