Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Fidelity tilbyr lån med sikkerhet i bitcoin. Dette kommer fram i et innlegg fra Bitcoin Magazin den 7. desember. Det har over tid vært mulig for privatpersoner å få lån med krypto som sikkerhet, men nå vil Fidelity, sammen med Nexo, også tilgjengeliggjøre dette for bedrifter. Dette tiltaket vil gjøre det enda lettere for dem å kunne optimalisere likviditeten sin.

Ubisoft lanserer NFTer for Ghost Recon Breakpoint. Dette gjør de gjennom en trailer på YouTube. Selv om mange i kryptomiljøet har applaudert satsningen, har store deler av  gamingmiljøet reagert negativt på lanseringen. Det gir egentlig svært lite mening at spillerne er i mot denne utviklingen. I dag er de digitale eiendelene man kjøper i spill, sentralisert på selskapets egne servere. Du har dermed ingen, eller svært begrenset, mulighet for å selge disse verdiene eller flytte dem over til andre spill. Du har heller ikke noe reelt eierskap over hva du eier i spillet. Ved å benytte NFTer åpner man opp for dette på en helt annen måte. Man kan også forsikre seg om at selskapet ikke kan "printe" nye digitale eiendeler, noe som medfører at verdien reduseres i verdi. Ubisoft har en stor jobb å gjøre, og å opplyse om fordelene til denne teknologien.

Kaupang Krypto lanserer concierge service for NFTer. Kaupang Krypto har lenge vært aktive innenfor NFT-sektoren. Vi har blant annet vært med å lansere NFT-prosjektet Svalbard penger i samarbeid med Sparebank 1 gruppen. Med denne nye tjenesten ønsker vi å kunne tilby vår ekspertise, og å hjelpe våre kunder med å navigere i en uoversiktlig NFT-verden. Vi har skrevet et eget innlegg om tilbudet her. Hvis dette kan være noe for deg, er det bare å kontakte support@kaupangkrypto.no for en uforpliktende prat.

Hashraten til bitcoin er nå nesten tilbake til gamle nivåer. Hashrate er et mål som benyttes for å regne på hvor mye datakraft som tilføres bitcoinnettverket. I sommer bestemte Kina seg å avskaffe bitcoinmining, noe som førte til en voldsom geografisk forflytning av bitcoin hardware. Mye av denne datakraften har nå blitt flyttet til andre land, og vi ser derfor at denne øker.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.