Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Prosjekter som Decentraland og The Sandbox har sett en enorm kursoppgang den siste tiden. Oppgangen kommer i kjølevannet av Facebook sin melding om navnebytte til Meta, og har preget de fleste prosjekter innenfor den sektoren. Hvor stort metaverse kommer til å bli blir spennende å følge med på framover.

Barry Silbert prøver å "lure" bots til å handle bitcoin. Dette skriver Barry på sin personlige Twitter. Barry Silbert er grunnlegger og CEO av Digital Currency Group. Selskapet er et av verdens største innenfor kryptovaluta og blokkjedeteknologi. De er også eiere av Grayscale, som er et investeringsverktøy som holder over 654.000 bitcoin. Grayscale ble sett på som en av få måter man kunne få eksponering mot bitcoin hos sin tradisjonelle handelsplattform, før det kom en dedikert bitcoin ETF.

El Salvador ønsker å lage "Bitcoin City". Dette offentliggjorde landets president, Nayib Bukele, på mandag. Byen vil være 100% utslippsfri, og benytte seg av en nærliggende vulkan for å utvinne bitcoin. I forbindelse med lanseringen vil presidenten utstede verdens første "bitcoin-bond". Obligasjonen vil ha en total verdi på 1b $, der $500m skal brukes på å bygge infrastruktur, og de resterende pengene skal brukes til å kjøpe bitcoin.

Kostnaden knyttet til å ta langsiktige future-posisjoner i bitcoin har gått kraftig tilbake, skriver Arcane Research i si ukentlige rapport. Ofte når bitcoin og andre kryptovaluta opplever stor oppgang, kommer det er press på de som må ta den andre siden av veddemålet. Det vil ofte resultere i at de som går "short" vil ha bedre betalt for å ta denne posisjonen. Denne kostnaden ligger i skrivende stund mellom 8-12%. Går vi tilbake til april, kom denne kostnaden opp i hele 45%, noe som tydet på et kraftig belånt marked. I dag er denne på langt sunnere nivåer, til tross for at vi nærmer oss samme prisnivå.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.