Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Den etterlengtede oppgraderingen for bitcoin, Taproot, gikk live den 14. november. Taproot er en oppgradering av bitcoin sin protokoll som gjør bitcoin mer privat, samt introduserer muligheten for smartkontrakter. Oppgraderingen vil også reduserer kostnadene knyttet til transaksjoner på nettverket. Sofia Blikstad i Arcane Research har skrevet et mer detaljert innlegg om hva Taproot bringer til bordet.

Time magazine vil holde ether på sin balanse. Dette kommer fram i et innlegg på Time sin nettside. Time har inngått et samarbeid med Galaxy Digital Partner. Gjennom dette samarbeidet vil Time sende ut et ukentlig nyhetsbrev med navnet "Into the Metaverse". Time magazine har vært tidlig ute med å satse på dette nye feltet. Selskapet lanserte blant annet egne NFT-er tilbake i september.

Det har vært en større korreksjon for de fleste kryptovaluta. Hva som skylles prisnedgangen er som alltid svært vanskelig å svare på. En faktor som sannsynligvis har hatt en innvirkning på prisen, er den kraftige styrkingen av amerikanske dollar vi har sett den siste tiden. Bitcoin har den siste uken falt fra rundt $65.000 til under $60.000. Dette er et kraftig fall svært kort tid, men det er viktig å ta i betraktning at bitcoin fortsatt handles på historisk høye nivåer.

Kilde: CoinGecko

Crypto.com kjøper navnerettighetene til en arena for 20 år. Dette skrev CoinDesk den 17. november. Arenaen er hjemmebanen til det kjente basketballaget L.A. Lakers. Totalt måtte Crypto.com ut med hele $700m, for navnerettighetene. Tidligere i år gjorde future plattformen FTX en liknende avtale, når de kjøpte rettighetene til Cal Memorial Stadium for $17.5m.

Kostnaden med å kjøpe futures går kraftig ned. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige rapport. Grafen nedenfor viser kostnaden ved å gå "long" bitcoin kontra "short" på årsbasis. Det at rentekostnaden knyttet til belåning nå har falt noe tilbake, viser at mange aktører har valgt å redusert belåningen. Dette er ofte et sunnhetstegn, og kan gi rom for videre oppgang.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.