Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Ny ATH for Bitcoin og Ethereum! Denne uken har vi sett en kraftig prisoppgang for de fleste kryptovaluta. Bitcoin har satt en ny ATH på $69,044.77, og ethereum på $4,878.26. Man kan aldri vite helt sikkert hva som har drevet oppgangen, men sannsynligvis har økt inflasjon samt økt institusjonell adopsjon vært med på å drive prisen den siste uken.

Apples CEO, Tim Cook, eier bitcoin og ethereum. Dette kommer fram i et intervju under The New York Times DealBook konferansen. Det har lenge vært spekulert i når Apple skal entre kryptomarkedet. Den siste tiden er det også observert flere stillingsannonser fra Apple som er relatert til krypto og utvikling innenfor blokkjede. På sikt skal man ikke utelukke at Apple lanserer for eksempel en kryptolommebok i forbindelse med sin "Apple Pay" løsning.

Twitter lanserer et eget "krypto-team". Coindesk skriver i an artikkel at Tess Rinearson vil lede gruppen. Det at Twitter sin CEO, Jack Dorsy, er optimistisk med tanke på krypto, er ingen overraskelse. Han leder både Square og Twitter. Begge disse har selskapene satset knallhardt på krypto, og spesielt bitcoin. Square har til og med kjøpt bitcoin for å ha det på selskapets balanse. Hva som kommer ut Twitters styrkede satsning, blir spennende å følge med på i tiden framover.

Funding raten har steget kraftig de siste ukene. I følge Arcane Research sin ukentlige rapport. Funding rate er den renten man betaler motparten for å holde en future-posisjon i markedet. Hvis denne renten er positiv, betaler de som går "long" motparten en rente for dette. Renten brukes ofte til å vurdere belåningen i markedet. Som vi ser i grafen under, steg renten til hele 46% i april. Siden den tid har renten falt tilbake til mer "normale nivåer". Dette som kan være et tegn på at oppgangen vi har sett den siste tiden er mer bærekraftig en pågangen vi hadde tilbake i april.

Kilde: Arcane Research

Mastercard lanserer en betalingsløsning med krypto i Asia. Lanseringen kommer i forbindelse med at selskapet hadde en spørreundersøkelse der det kom fram at heler 45% av de som ble spurt vurderer å benytte kryptovaluta til neste år. Den største konkurrenten til Mastercard, Visa, har tidligere satset knallhard på kryptovaluta gjennom investeringer og samarbeid med kjente selskaper som BockFi. Nå ser det ut som Mastercard for alvor følger i Visa sine fotspor, der krypto muligens kan bli et essensielt verktøy i selskapets verktøykasse.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.