Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Mastercard åpner opp sitt nettverk for kryptovaluta. Dette kommer fram i en artikkel fra CNBC den 25. oktober. Her vil Mastercard inkludere bitcoin lommebøker, kredit og debit kort, samt muligheten for å opptjene poeng i form av bitcoin. For å muliggjøre dette har selskapet inngått et partnerskap med kryptoselskapet Bakkt. Etter at nyheten ble sluppet har Bakkt sett sin aksjekurs øke med over 250%

The Economist selger et NFT-cover for 99 ether. The Economist er et av verdens største magasiner innenfor økonomi, og har nå beveget seg over i NFT verden. Bildet har fått navnet "down the rabbit hole", og refererer her til den lange veien man må gå før man begynner å få litt forståelse innenfor krypto. The Economist er ikke det første bladet som har beveget seg inn i krypto verden. Tidligere i år lanserte Time Magazine sine egne NFT-forsider. Denne gikk for hele $435.000 i ether.

Kilde: https://www.economist.com/finance-and-economics/2021/10/26/how-the-auction-of-our-nft-cover-went

Meme coinen Shiba Inu har sett nye høyder de siste dagene. De siste dagene har en ganske ny kryptovaluta med navn Shiba Inu skapt nye overskrifter. Kryptovalutaen har i skrivende stund en større markedsverdi enn rivalen dogecoin. Hva som har drevet denne voldsomme oppgangen er usikkert, men kryptovalutaen sin twitterprofil har nå svimlende 1.5 millioner følgere på Twitter. Shiba Inu Coin har for øyeblikket en markedsverdi på over 350 milliarder NOK.  

Den første amerikanske bitcoin ETF-en har opplevd en kraftig vekst siden oppstart. ProShares sin future ETF har nå over $1b til forvaltning, og er dermed en av de ETF-ene som har sett størst volum ved lansering i historien. Det at ETF-en er basert på futures og ikke spot, vil si at strukturen på ETF-en blir annerledes. I en future ETF eier fondet fremtidskontrakter på bitcoin, i stedet for at fondet kjøper bitcoin direkte i markedet. I praksis er den største nedsiden med denne modellen kostnadene. Siden fondet hele tiden må "rulle over" disse kontraktene påløper høyere utgifter. Fordelen med en future struktur er at fondet slipper risikoen knyttet mot motparter.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.