Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Celsius henter $400m. Celsius er en rente- og låneplattform som gir kundene blant annet mulighet til å bruke sine digitale eiendeler til å opptjene rente og som sikkerhet på lån. Selskapet har mange liknende egenskaper med BlockFi. De siste månedene har BlockFi og Celsius opplevd økt regulatorisk press. Blant annet har flere amerikanske stater blokkert Celsius sitt renteprodukt. Det at selskapet nå henter penger, kan være et tegn på at de ønsker å øke soliditeten, slik at de kan kjempe mot disse reguleringene.

Coinbase lanserer en NFT-plattform. På en dag har selskapet allerede fått over 1 million registreringer på den nye plattformen. Dette skriver selskapets CEO, Brian Armstrong. Coinbase er i dag den største børsnoterte plattformen for handel av kryptovaluta. Selskapet har siden børsnoteringen vært på utkikk etter nye inntektskilder og har jobbet med lansering av et renteprodukt tidligere i år. Dette renterpoduktet ble dessverre skrinlagt etter at SEC gikk ut med et varsel til selskapet.

Antall bitcoin som har beveget seg de siste 3-månedene er rekordlav. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige oppdatering. Dette målet blir ofte kalt "bitcoin short-term supply", og kan indikere på at det er få som er villig til å selge. På sikt kan dette være et godt tegn for prisen på bitcoin. Som vi ser på grafen under må vi tilbake til 2015, før vi ser liknende nivåer. Da var bitcoins "short-term supply" på 14,9%.

Den internasjonale flyplassen i Venezuela aksepterer nå bitcoin. Dette skrev Cointelegraph i en artikkel den 12. oktober i år. Direktøren for flyplassen begrunnet endringen med at "Vi må rette oss til den nye økonomien og nye teknologiske systemer for å være tilgjengelige". Venezuela er et land preget av ekstrem inflasjon. I 2019 var landets årlige inflasjon på hele 65.374%. Tar vi dette til betraktning, så er plutselig ikke bitcoin så volatilt i forhold.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.