Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Twitter åpner opp for NFT-verifisering. Dette kommer fram i en artikkel fra The Verge den 21. januar. Verifiseringen går ut på at brukerne kan bekrefte sitt eierskap av NFTene de bruker som profilbilde på plattformen. Dette har vært en svært etterspurt funksjon av flere innenfor krypto. Nå er funksjonen kun tilgjengelig for personer som har kjøpt "Twitter blue", men  flere håper at denne funksjonen skal bli rullet ut bredere på sikt. Twitter har tidligere åpnet opp for at man kan få "tips" i form av kryptovaluta, blant annet gjennom bitcoin lightning.

Volatiliteten i krypto fortsetter. Denne uken har vi fortsatt å se kraftig volatilitet i kryptomarkedet. Bitcoin og ethereum (ether) har i perioder vært ned over 50% fra toppen. Hva som skyldes den store nedgangen er alltid usikkert, men at frykten for høyere renter har en innvirkning er åpenbart. Samtidig med frykten for høye renter, har også FED (amerikanske sentralbanken) varslet at de vil trappe ned støttekjøpene de har gjort i forbindelse med Covid. Dette kan medføre at det blir tilført mindre penger i systemet, noe som igjen bidrar til mindre kapital i de mer risikofylte sektorene.

Kilde: Arcane Research

Bjarne Melgaard og kurator Sam Farao har fullført en vellykket satsning på NFTer. Prosjektet har fått bred mediaomtale i blant annet DN, E24 og Subjekt. Vi i Kaupang har hatt gleden av å bistå med enkelte deler av prosjektet, og ser frem til å se hvordan prosjektet utvikler seg videre fremover.

Bitcoin futures fortsetter å falle. Dette skriver Arcane Research i sin siste ukerapport. Renten i grafen under indikerer hvor mye det koster å belåne en portefølje på årsbasis. Som du kan se har CME, en lang lavere rente enn de andre plattformene. Dette kommer i hovedsak som et resultat av at CME er regulert, mens de øvrige plattformene i stor grad fortsatt er uregulerte.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.