Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Twitter åpner for "tips" ved bruk av lightning. Det har i lengre tid vært snakket om at Twitter har jobbet med å bringe bitcoin lightning til Twitter. Denne tjenesten har kun vært i testfasen inntil nå. Twitter har nå gjort det mulig for alle med iPhone å sende bitcoin til andre Twitter-brukere. Dette som et forsøk på at større Twitter-profiler kan tjene penger på sin aktivitet. Vi i Kaupang har selv prøvd denne funksjonen, og det fungerer overraskende bra. I bildet under har vi laget en kort guide for hvordan du selv kan prøve dette.

NFT-spillet Axie Infinity lanserer et "staking" program. Axie Infinity er et av de mest populære NFT-spillene, der du spiller mot andre brukere. Spillet har en egen valuta kalt AXS, og nå har spillet åpnet for muligheten til å "stake" denne digitale valutaen. Når AXS bindes opp i en smartkontrakt, vil de som benytter seg av denne tjenesten motta AXS-renter.

Gary Gensler, styreleder i SEC, hinter til at han vi støtte en bitcoin ETF. Den eneste haken, er at han her refererer til en future-basert ETF. ETF står for Exchange Traded Fund, og er et investeringsverktøy som gjør det lettere for personer og bedrifter å få eksponering mot ulike eiendelsklasser. Dersom bitcoin kan handles gjennom en ETF, er det mange som spekulerer i at det kan være "triggeren" for videre oppgang. Under har Arcane Research laget et graf som viser viktige datoer knyttet til godkjenning av en potensiell bitcoin ETF.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.