Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

SEC retter søkelyset mot stablecoins. De siste månedene har vi sett et økt regulatorisk trykk fra myndighetene i USA. I et intervju med Washington Post går Gary Gensler, styreleder i SEC, hardt ut mot stablecoins. SEC er et organ som er veldig likt det norske finanstilsynet. I intervjuet refererer Gary til stablecoins som "poker chips" i et casino. Tidligere denne måneden gikk CEO i Coinbase, Brian Armstrong ut og kritiserte SEC for deres manglende klarhet når det kommer til regulering av kryptoindustrien. Det er få tegn til at myndighetene vil klare å komme med en effektiv regulering av en sektor som krypto, når innovasjonstakten er så høy som den er.

Nytt fall for de fleste kryptovaluta. Den siste uken har bitcoin falt en del tilbake, og var på et tidspunkt rundt $40.000. Selv om dette er en høy pris hvis vi ser på historikken til bitcoin, er det fortsatt et langt stykke å gå til toppen på $64.804. I skrivende stund har bitcoin hentet inn noe av ukens nedgang, og ligger nå rundt $44.000.

Kilde: Arcane Research

De største investorene i bitcoin fortsetter å akkumulere. Innenfor krypto regnes man som en "hval" hvis man har en samlet beholdning på over 1000 bitcoin. Disse adressene representerer ofte institusjonelle aktører. Arcane Research skriver i sin ukerapport at siden toppen den 15. februar har antallet "hvaler" blitt redusert med 15%, mens antallet bitcoin disse holder har kun blitt redusert med 1%. Dataen viser at de største aktørene forsetter å øke eksponeringen sin.  

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.