Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

Coinbase opplever regulatorisk motvind. Den siste tiden har Coinbase og andre selskaper innenfor krypto opplevd økende regulatorisk motvind. CEO i Coinbase, Brian Armstrong, hadde sist uke en Tweet-storm der han kritiserte SEC for å ikke å gi tydlige tilbakemeldinger på hvordan selskaper innenfor krypto skal forholde seg til nye innovasjoner, deriblant kontoer som gir kundene rente på kryptovaluta. Kryptoselskapet BlockFi opplever liknende utfordringer i USA, der selskapet blant annet er saksøkt av tre ulike stater for sitt låne- og renteprodukt.

Cathie Wood (CEO i Ark Invest) ønsker å kjøpe ether. Dette kommer fram i et intervju med CNBC på mandag. Cathie forteller under sendingen, at hennes tro på ethereum har økt kraftig etter at nettverket gjennomførte sin siste oppdatering. Hun forteller videre at en ønsket posisjon for Ark Invest vil være rundt 60% bitcoin og 40% ether.

Solana har blitt rammet av et angrep. Solana er en av utfordrerne til ethereum, og har opplevd en kraftig prisvekst de siste månedene. På tirsdag opplevde Solana et "Denial of Service" angrep. Som et resultat ble det i en periode ikke produsert blokker på blokkjeden. Angrepet ble gjennomført ved å benytte en stor mengde "bots" som sendte enorme mengder med transaksjoner. Angrepet pågikk i over 17 timer, og nettverket skal nå ikke lenger ha problemer med å prosessere transaksjoner.

$1.23 milliarder i long-posisjoner likvidert. Den 7. september opplevde kryptomarkedet en kraftig korreksjon. På kun 30 min gikk bitcoin fra $50.000 til $42.000, noe som er det største fallet siden mars 2020. I Arcane Research sin ukentlige rapport, skriver analytikerne at totalt $1.23 milliarder ble likvidert på svært kort tid. Videre skriver Arcane at rundt 50% av likvideringene tok plass på Bybit, og at tallet sannsynligvis er langt større enn oppgitt, grunnet endret API fra Binance. Likvideringene fikk store økonomiske konsekvenser for mange ulike aktører.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.