Throwback Thursday gir en ukentlig oppdatering på viktige hendelser innenfor krypto nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

Denne uken har følgende skjedd:

El Salvador adapterer bitcoin som nasjonal valuta. At en uavhengig nasjon adapterer bitcoin som nasjonal valuta, er hittill årets klart største nyhet innenfor krypto. Lovendringen gikk offisielt "live" tirsdag 7. september. Vi i Kaupang feiret lovendringen med å kjøre en kampanje der vi fjernet gebyr på kjøp av bitcoin, i tillegg til at vi reduserte minstebeløpet til 300,- den aktuelle dagen. Vi skrev også et innlegg om hendelsen på vår blogg som du kan lese her.  

El Salvador kjøper bitcoin. Som første nasjon kjøpte El Salvador totalt 550 bitcoin. Landet har lovet å dele ut bitcoin til en verdt av $30 til alle innbyggere som laster ned landets offisielle bitcoin lommebok, "Chivo".

Arcane Research estimerer at El Salvador kan måtte kjøpe opp mot 2366 bitcoin. Dette forutsetter at alle landets innbyggere over 18 år laster ned Chivo og mottar bitcoin tilsvarende $30. I grafen under har Arcane Research skissert opp ulike, scenarier basert på hvor mange som laster ned landets krypto-lommebok. Grafene forutsetter en pris per bitcoin på $ 51,800.

Kilde: Arcane Research

De største kryptovalutaene opplever en kraftig korreksjon. På kort tid har bitcoin falt fra rundt $52 000 til under $43 000. For å finne en like kraftig korreksjon må vi helt tilbake til mars 2020. Denne korreksjonen skjer samme dag som El Salvador gjør bitcoin til et lovlig betalingsmiddel. I tillegg til korreksjonen opplevde Chivo tekniske vansker, og måtte gå offline i følge landets president. I ettertid er det vanskelig å kunne se for seg en dårligere start for El Salvadors adapsjon av bitcoin. Presidenten selv brukte fallet til å øke landets bitcoin-beholdning med 150 ekstra bitcoin, samtidig som han takket IMF for å ha spart landet for millioner av dollar.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.