Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:


Prisen på de største kryptovalutaene har tatt seg kraftig opp den siste uken. I skrivende stund er prisen på bitcoin på rundt $40,000, noe som er langt høyere enn de foregående ukene. Den kraftige økningen har medført blant annet den største tvangsinndekkingen av bitcoin til dags dato. Totalt ble hele $757m i bitcoin dekket under den kraftige oppgangen den 26. juli. Dette skjedde som følge av at mange benytter belånte posisjoner. Som er resultat av tvangsinndekkingen, nådde bitcoin på et tidspunkt en pris på hele $48,000 hos kryptoplattformen Binance.

Kilde: Arcane Research

Binance reduserer maksimal belåningen på plattformen. Tidlige denne uken reduserte kryptobørsen FTX den maksimale belåningsgraden til 20x. Kort tid etter fulgte Binance i FTX-sine fotspor, der de også reduserte grensen for maksimal belåning. Tidlige har det vært mulig å belåne posisjoner med opptil 100x hos Binance.

Coca-Cola lanserer sine første NFT-er. NFT står for non-fungible token, og representerer noe "unikt". Selskapet vil samarbeide med NFT-plattformen OpenSea, når det kommer til gjennomføringen av salget. En av NFT-en som vil bli auksjonert bort, er en boblejakke som man kan bruke i det ethereum-baserte spillet decentraland. Overskuddet fra salget vil gå til Special Olympics International.

Den institusjonelle adopsjonen av krypto er økende. Dette kommer fram i en undersøkelse gjort av investeringsselskapet Fidelity. Undersøkelsen har blitt gjennomført siden 2019 blant selskapet klienter. Siden den gang har antallet institusjonelle med eksponering mot digitale eiendler mer over doblet seg.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her