Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

BlockFi har endelig sluppet sitt nye bitcoin-kredittkort. BlockFi er en av de største aktørene innenfor lån og utlån av kryptovaluta. Selskapet har over tid samarbeidet med Visa, for å kunne lansere et kredittkort som gir brukerne cashback i form av bitcoin. Kredittkortet er dessverre ikke tilgjengelig for brukere utenfor USA, men BlockFi har kommunisert at de ikke utelukker en internasjonal lansering på sikt.

Argentina vil gjøre det mulig for bedrifter å betale ansatte i kryptovaluta. Dette skriver Coindesk den 7. juli. Forslaget skal være fremmet av kongressmann José Luis Ramón. Bakgrunnen for forslaget er at Argentinere lettere skal kunne beholde sin kjøpekraft i et land som opplever kraftig inflasjon. I 2020 opplevde landet en inflasjon på over 42%.

Ethereum's "London" oppgradering vil finne sted den 4. august. Denne oppgraderingen vil inneholde en rekke endringer, der EIP-1559 sannsynligvis er den største. EIP-1559 vil endre hvordan minere av Ethereum får inntekter. Tidligere har alle transaksjonskostnadene på nettverket gått til minerne, men med EIP-1559 vil deler av disse transaksjonskostnadene bli brukt på å "brenne" Ethereum. Det vil i praksis si at tilbudet av Ethereum vil bli redusert etter den nye oppgraderingen.

Bitcoin har gjennomført sin største nedjustering av vanskelighetsgrad til dags dato. Dette er et direkte resultat av Kinas nye politikk ovenfor minere av kryptovaluta. Vi skrev sist uke om at blokktiden nå var på hele 23 minutter, men etter nedjusteringen vil blokktiden ligge nærmere normalen på 10 minutter. Blokktiden sier noe om hvor lang tid det tar å utvinne en "blokk" med bitcoin. Når blokktiden er lenger enn vanlig blir også transaksjonshastigheten på nettverket påvirket.

Kilde: Arcane Research

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her