Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

Kaupang Krypto åpner for handel i Solana (SOL). Solana ble lansert i 2020, og forsøker å løse mange av kryptovalutanes problemer rundt skalering. Vår medarbeider Adrian Bramham har skrevet et innlegg på vår blogg om kryptovalutaen her.

Binance er utestengt fra UK. Kryptobørsen Binance har ikke lenger lov til å drive forretning i UK. Grunnen til utestengelsen er at selskapet ikke har de nødvendige lisensen til å operere i landet. CNBC skriver videre at Binance sine eksisterende kunder fortsatt vil ha tilgang på selskapets nettside. I praksis vil dette bety at Binance ikke har lov til å gjennomføre regulerte tjenester i landet. Grunnen til dette er Fra 30. juni er kryptobørsen også pliktig til å fortelle brukerne på Binance sin app og nettside, at de ikke er regulert av FCA.

Coinbase har skaffet seg lisens for å kunne operere i Tyskland. Dette skriver selskapet selv på sin blogg. Coinbase blir med dette det første selskapet i Tyskland som har fått en fullt regulert lisens. Selskapet sier de valgte å fokusere på Tyskland, blant annet fordi Tyskland er det landet i Europa med flest bitcoin noder.

Et av resultatene av Kinas nye politikk ovenfor krypto, er lenger "blokktid". I snitt så tar det rundt 10 min å bekrefte en ny blokk med bitcoin. Dette tidsintervallet justerer seg basert på hvor mye datakraft som finnes på nettverket. Som et resultat av at hashraten har gått så kraftig ned, bruker blokkene nå rundt 23 min. Dette vil automatisk justere seg etterhvert, men vil på kort sikt vil føre til tregere transaksjonshastighet. Arcane Research skriver videre i sin ukentlige oppdatering, at "vanskelighetsgraden" på nettverket vil bli justert ned med rundt 23%.

Kilde: Arcane Research

Det rapporteres om flere salg av vannkraftverk i Kina. Salgene av vannkraftverkene skal angivelig ha sammenhengen med at Kina har forbudt krypto-mining i landet. I artikkelen til Cointelegraph skriver de at vannkraftverkene ikke er koblet til det eksisterende strømnettet, og har blitt satt opp for å kunne tilby kraft til kinesiske minere. Når minerne nå har flyttet produksjonen til andre steder, er det ikke lenger behov for like mye energi som tidlige.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.