Throwback Thursday er en ukentlig oppdatering på hva som har skjedd innenfor krypto både nasjonalt og internasjonalt. Her vil vi i Kaupang Krypto ta opp det vi mener har vært de viktigste nyhetene i uken som var.

I løpet av uken har følgende skjedd:

MicroStrategy har gjennomført sitt kjøp av bitcoin. Dette skriver selskapets CEO, Michael Saylor, på Twitter. Selskapet annonserte den 7. juni at de ønsket å hente opptil $400m, for å kjøpe mer bitcoin. Resultatet endte med at selskapet hentet rundt $500m. Selskapet har nå gjennomført kjøpet, og sitter med over 105,000 bitcoin.

Kina går hardt ut mot kryptovalutaene. Kina har tidligere hintet om at de skal gjøre det vanskeligere for minere å utvinne kryptovaluta i landet. Den siste uken har retorikken blitt kraftig oppskalert. People’s Bank of China har blant annet gått ut og satt en stopper for at kinesiske banker og betalingstjenester skal kunne tilrettelegge for aktører som er involvert i kryptovaluta.

Kinas politikk er med å påvirke hashraten til bitcoin. Hashrate er en betegnelse som brukes for å regne ut hvor mye datastyrke som brukes for for å mine bitcoin. Hashraten hadde en ATH på rundt 170 EH/S den 14. mai. Siden den gang har hashraten gått ned hele 38%, til rund 116 EH/S. Dette skriver Arcane Research i sin ukentlige oppdatering.

Kilde: Arcane Research

Kryptobørsen Gemini kjøper klimakvoter for å kompensere for utslippet knyttet til bitcoin mining. Selskapet har til nå kjøpt klimakvoter for over $4m. Ved å fjerne disse fra markedet, vil man i praksis hindre at selskaper kan slippe ut CO2. Kjøpene vil gjøre det dyrere for andre selskaper å kjøpe CO2 kvoter. En CO2 kvote, er en rett til å slippe ut en gitt mengde CO2 i atmosfæren. Gemini skriver mer detaljert om prosjektet på sin blogg.

Stor takk til Arcane Research for grafer. Følg Arcane Research på Twitter her.